Българският екип на една от трите най-големи платформи в света за обмяна на криптовалути дари книги на УНСС

четвъртък, 28 април 2022 14:25

„Идеята да бъдат дарени книги дойде от първото ни посещение в УНСС. Установихме, че Библиотеката има много малко книги за криптовалути и блокчейн  и решихме да поемем инициативата да разгледаме какво има на пазара и да установим кои от тях биха били най-полезни. Спряхме се на книги, които са основополагащите в тази сфера, това са книги, които са последните тенденции в областта“, заяви при откриването на събитието Десислава Гатовска от Crypto.com. Тя насърчи студентите, които се интересуват от темата да прочетат книгата „The impact of Bussines Process Outsourcing on privacy and data protection“ на Калин Цветков,  който е част от екипа. 

Домакините: проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (от ляво надясно)

От екипа на Crypto.com разясниха, че компанията  e една от трите най-големи платформи в света за обмяна на криптовалути, притежаващи и собствена валута. Тя е основана през 2016 г. в Хонгконг, в момента седалището е в Сингапур. Най-големият офис с 2800 души е в България. Средната възраст на екипа е 25 години.

Ванеса Георгиева изясни какви екипи работят в компанията и защо са се насочили към УНСС като партньор. УНСС е единственият университет, с който имаме партньорство и обратната връзка с вас е много силна.  Това е и основната причина, поради която компанията осигури и брандирането на най-новия офис на  Междууниверситетския център за развитие на кариерата – кабинет 1003А, в който се помещава и единствения университетски Стартъп хъб."

„Едно от най-важните неща, които търсим у младите хора, които идват при нас е мотивация и интегритет. Те трябва да могат да поемат отговорност, да бъдат инициативни. Ние сме компания, която расте много бързо и с високи темпове и съответно търпим постоянно промени. Затова таргетираме хора, които са самоосъзнати и са наясно, че когато започнат работа трябва да подхождат с отговорност към нея, готови са да предлагат нови идеи и да са проактивни. Да са наясно, че не идват просто от 9 до 17 часа на работа, а заедно изграждаме бранда на компанията. Младите хора доста добре припознават нашите ценности. Ние се стараем да предложим максимално много бенефити, които да са атрактивни на пазара и със сигурност се фокусираме върху развитието”, поясниха от екипа на компанията.

„Инициативата е страхотна. С това дарение на повече от 15 книги в сферата на криптовалутите, нашите студенти ще добият още повече информация за процесите в сферата, както и мотивация да разгърнат своя потенциал“, сподели проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, която лично прие дарението.

„Това е уникален жест от страна на бизнеса към образованието. По този начин искаме да покажем на студентите колко важно за нас е тяхното развитие и образование в нашия университет. Всячески се стремим и да дообогатим техните интереси, за да бъдат една крачка пред своите конкуренти на пазара на труда“, допълни г-н Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС.

Освен дарението от над 15 книги и брандирането на новия офис на МЦРК, на 27 април Crypto.com взеха участие и в кариерната инициатива на Студентски съвет, съвместно с платформата за обяви за работа Rabota.bg, част от Investor Media Group  – „Кариера УНСС 2022“. Събитието се проведе във фоайето на УНСС, където  присъстваха повече от 40 компании и над 1000 студента.

Галерия снимки от Българският екип на една от трите най-големи платформи в света за обмяна на крип ...