Стартира проект по Седма рамкова програма с координатор УНСС

четвъртък, 03 май 2012 16:16

Първа работна среща на петте държави-участнички в проект „Функциониране на локалните производствени системи в условията на икономическа криза (Сравнителен анализ и бенчмаркинг в ЕС и извън него)" се проведе в малката конферентна зала на университета. УНСС е координатор на проекта по Седма рамкова програма, като договорът за изпълнението му бе подписан в началото на годината.

Срещата бе открита от проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор на университета, който поздрави присъстващите от името на ректора на УНСС Проф. д.ик.н. Стати Статев и изрази увереността си в ефективната работа на форума. Проф. д.ик.н.Станка Тонкова, директор на Центъра за изследователски и образователни проекти, представи участниците от българска страна. Своето представяне направиха и партньорите в проекта – университетът в Лодз (Полша), университетът „Матей Бел“, Банска Бистрица (Словения), Институтът по икономика и индустриално инженерство към Сибирското отделение на Руската академия на науките и Новосибирският държавен университет (Русия), както и Националният икономически университет в Тернопил, Украйна.

Проф. Станка Тонкова (вдясно) и д-р Росица Велинова Участниците в международния форум

Основната цел на проекта е да задълбочи теоретичното изследване на локалните производствени системи и да насърчи тяхното практическо прилагане, като така отговори на предизвикателствата по преодоляване на последиците от икономическата криза. Проектът е тригодишен и трябва да завърши през април 2015 г.

Галерия снимки от Стартира проект по Седма рамкова програма с координатор УНСС ...