Четвърта среща с кандидат-студенти се проведе в УНСС

четвъртък, 28 април 2022 17:45

Средношколци от Търговската гимназия в Бургас участваха в четвъртата среща с кандидат-студенти под мотото #ИзбирамУНСС2022/2023.

Всички желаещи да се включат в мероприятието можеха да го направят и онлайн чрез платформата Microsoft Teams и чрез livestream във Facebook страницата на УНСС.

Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата и ученичка от Търговската гимназия в Бургас дават старт на срещата

Кандидат-студентите получиха информация за професионалните направления в обучението, начините за кандидатстване и класиранията. Участниците в срещата представиха възможностите за реализация на пазара на труда, намиране на работа и включване в различни стажове. Кандидат-студентите бяха информирани за средата на живот на студентите, както за градската зона около университета, така и за условията на живот в общежитията и спортните занимания. Бяха представени и програмите за международно сътрудничество „Еразъм+ “ и ENGAGE.EU.

Средношколците в залата участваха активно в срещата и задаваха въпроси, свързани с формите на обучение, начините и сроковете за кандидатстване.

Средношколците се снимаха и пред стената „Преподаватели и възпитаници на УНСС в държавния елит на България

Директорът на Търговската гимназия в Бургас Павел Чепов сподели „Много се радвам, че успяхме да доведем учениците от Търговската гимназия в Бургас в УНСС. Ние сме в София, защото сме поканени да посетим Народното събрание, но учениците изявиха желание да разгледат университета, тъй като една голяма част от средношколците, които завършват нашата гимназия стават студенти именно на УНСС. Много добре се получи, че успяхме да участваме и в онлайн срещата и то на живо, защото тя беше много полезна, учениците имаха въпроси, на които представителите на университета отговориха изчерпателно. Надявам се, да успеят да станат студенти в УНСС, за да могат да реализират бизнеса си и да управляват финансите си.“

Павел Чепов

Участниците от УНСС, които присъстваха на срещата и представиха университета бяха доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти,  доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Радостина Петрова, началник-отдел „Кандидат-студенти“, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС.

Ангел Стойков, Атанас Димитров, Радостина Петрова, доц. Янко Христозов, доц. Драгомир Стефанов (от ляво надясно)

Галерия снимки от Четвърта среща с кандидат-студенти се проведе в УНСС ...