УНСС подписа рамков договор за сътрудничество с „Капелен България“

вторник, 19 април 2022 15:50

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Ралица Михова, управител на „Капелен България“ подписаха рамков договор за сътрудничество.

Николай Ваклинов, ръководител търговски отдел и координатор по споразумението от страна на „Капелен България“, Ралица Михова и проф. д-р Димитър Димитров (от ляво надясно)

Ректорът проф. Димитър Димитров отбеляза, че УНСС вече има традиция в сключването на споразумения за сътрудничество с различни бизнес организации и държавни институции и това се прави в името на студентите, за да имат повече възможности за практика и кариерно развитие.

УНСС предлага 42 бакалавърски и 88 магистърски програми, които обхващат целия спектър на социално-икономическия живот – финанси и счетоводство, човешки ресурси, информатика, логистика, маркетинг и право“, заяви ректорът и отбеляза: „имаме и специалности в сферата, в която „Капелен България“ оперира, в областта на икономиката на сигурността и отбраната, корпоративната сигурност и киберсигурността. Убеден съм, че партньорството ни ще е полезно и за двете страни“.

„Изключително се радвам да бъда днес тук“, каза Ралица Михова и благодари за предоставената възможност за съвместно сътрудничество. Тя представи историята на „Капелен България“ и допълни: „компанията ни започва с хартиен бизнес, развива се и се разширява, след което навлиза в тази така интересна област за секюрити материали. Доставяме секюрити материали, изработваме секюрити книжа, ценни книжа и документи. Към момента вече имаме и отделни допълнителни звена, които се занимават с бранд протекшън и съответно с дигитална сигурност и електронна идентичност. Сигурност навсякъде е необходима и е един от най-търсените в последно време продукти и услуги. В тази връзка ще се радвам да намерим и кандидати, завършващи университета, които биха желали да се специализират тясно в тази област“.

Зам.-ректорът по дигитализация и киберсигурност на УНСС доц. д-р Росен Кирилов, който е и координатор по рамковия договор от страна на университета, отбеляза, че предстои обновяване на системата за електронно подписване на протоколите с оценките на студентите и чисто консултантската помощ на „Капелен България“ би била много ценна.

На подписването присъства и зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова.

Рамковият договор обхваща двустранното сътрудничество при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение и съдействие за провеждане на обучения в магистърски и докторантски програми в УНСС за специалисти и служители от „Капелен България“.

Двете организации ще си сътрудничат в обмена на информация и публикации за дейности, за провеждани по-важни събития от страна на „Капелен България“ и УНСС, както и съдействие за участие на представители на компанията в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от университета.

В документа е записано още, че УНСС и „Капелен България“ ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от университета за провеждани стажове и публични инициативи на компанията.

„Капелен България“ ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от "Капелен България“.

Николай Ваклинов, Ралица Михова, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, доц. д-р Росен Кирилов (от ляво надясно)

Галерия снимки от УНСС подписа рамков договор за сътрудничество с „Капелен България“  ...