В УНСС се проведе SUCCESS STORY MASTERCLASS: „Финансово независим – мечта с краен срок“

четвъртък, 31 март 2022 9:03

„Финансово независим – мечта с краен срок“ беше темата на майсторския клас, организиран от УНСС съвместно с Пощенска банка и Георги Захариев.

Срещата се проведе присъствено в Малка конферентна зала на УНСС и беше паралелно излъчена онлайн в платформата MS Teams и предавана на живо във фейсбук страницата на УНСС.

Модератор на събитието беше Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата. Той поздрави участниците и предостави думата на проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики. 

Проф. д-р Цветана Стоянова, Георги Захариев и Атанас Димитров (от ляво надясно)

„Искам да ви приветствам от името на ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров. Радвам се, че нашето сътрудничество с Пощенска банка стартира именно с този майсторски клас, в който Георги Захариев ще ви представи основните акценти, свързани с постигане на успех и финансова независимост“, каза проф. Стоянова. „Актуалните въпроси, свързани с криптовалутите, с инвестициите в недвижими имоти също ще бъдат част от лекцията, която г-н Захариев ще ви представи. Той ще разкрие и предимствата на платените стажове, които Пощенска банка предоставя за всички наши студенти. Колегите, които са от специалност „Финанси“ и присъстват тук в залата, съм сигурна, че ще проявят голям интерес към тях. Благодаря и на всички, които присъстват в залата. Радвам се, че мога да ви видя на живо след почти две години, благодаря и на колегите, които проследяват събитието онлайн. Сигурна съм, че това, което чуете днес като финансови уроци и съвети, ще ви е от полза за вашата финансова независимост“.

                                      

Десислава Господинова от екипа Пощенска банка се включи и поздрави присъстващите онлайн:

„За мен това събитие е много ценно и бих казала емоционално защото искам да споделя, че съм възпитаник на УНСС - бакалавър и магистър - и с радост продължих кариерата си в „Човешки ресурси“ в Пощенска банка. Благодарни сме на УНСС за съвместното сътрудничество. Вярваме, че бизнеса и образованието със сигурност трябва да вървят ръка за ръка. Има много какво да научите от Георги Захариев. Съветите, които той ще ви даде са ценни и предполагам, че и той ще Ви каже – пробвайте, опитвайте, живота е пред вас и всъщност всичко е във вашите ръце“.

             

По време на майсторския клас Георги Захариев запозна участниците как се постига финансова независимост и какво е необходимо, за да постигнеш успех през 2022 г. Даде съвети на студентите как да бъдат конкурентни и да постигат мечтите си. Засегна елементи на психологията зад успеха и какви умения са необходими, за да успеем да постигнем целите си.

         

Лекторът изложи своите виждания за бъдещото развитие на пазара на труда и бизнеса като акцентира върху това какви умения ще са ни необходими в бъдеще. Как младите хора могат да бъдат част от бъдещето, ако се интересуват от теми като финанси, криптовалути и финтех, също бяха част от темите, разгледани в майсторския клас.

              

Георги Захариев запозна студентите и как могат да кандидатстват за Стажантската програма в Пощенска банка.

                           


Георги Захариев е основател на Finance Academy – антрополог по образование, инвеститор и предприемач по призвание с над 7 години опит в бизнеса и иновациите. Кариерата му преминава през позиции като Project Manager на Google „Дигитален гараж“ за България, дигитален консултат, Директор „Бизнес развитие“ в СофтУни. Основал е една от първите компании за управление на имоти за краткосрочни наеми в България преди повече от 6 години, като в момента фирмата управлява личното му портфолио от имоти в София. Георги е част от управителния съвет на „Асоциация за туристически имоти и иновации“, където споделя стратегически приоритети за развитието на туризма и България като модерна бизнес дестинация. През последните 2 години е упраляващ партньор в Zahara Consult – консултантска компания, предоставяща бутикови услуги за дигитален маркетинг и позициониране в сферата на финансите, криптовалутите, блокчейн, NFT и софтуерните решения с клиенти на 3 континента.


Галерия снимки от В УНСС се проведе SUCCESS STORY MASTERCLASS: „Финансово независим – мечта с крае ...