Втора онлайн среща с кандидат-студенти

понеделник, 28 март 2022 17:41

В УНСС се проведе втората от серията онлайн срещи с кандидат-студенти под мотото #ИзбирамУНСС2022/2023.

В платформата Microsoft Teams и чрез livestreams във Facebook страницата на УНСС кандидат-студентите получават информация за кандидатстването в университета, студентския живот и по всички интересуващи ги въпроси.

Участници в срещата: Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Радостина Петрова, началник-отдел „Кандидат-студенти“, доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, Васил Павлов, докторант в УНСС (от ляво надясно)

В тази онлайн срещата се включи и студентката по „Международни икономически отношения с преподаване на английски език“ Симона Никова. Тя и докторантът Васил Павлов разказаха на кандидат-студентите от първо лице защо са избрали да учат в УНСС, за възможностите за развитие и студентския живот.

Симона Никова

Представителите на университета запознаха младите хора със специалностите и условията за кандидатстване и класиране, какви са възможностите за студентски бригади и международно сътрудничество по програмите за мобилност Erasmus+ и Engage.eu. Социално-битовите условия и какво предлагат студентските общежития също бяха част от темите на онлайн срещата.

Кандидат-студентите получиха информация каква е ролята на Студентския съвет в живота на университета и какви събития, каузи, социални кампании и форуми се провеждат по негова инициатива. Бяха представени и възможностите, които Междууниверситетския център за развитие на кариерата, предоставя за реализацията на студентите, включването им в стажантски програми и как УНСС помага на студентите да съчетават учебния процес със стажове.

В края на срещата участниците споделиха какво е за тях УНСС и защо младите хора да изберат университета.

Радостина Петрова: „Защото това е моя дом, тук съм прекарала по-голямата част от моя житейски път и ще се радвам да Ви помогна да усетите духа на университета“.

Доц. д-р Драгомир Стефанов: „С една дума, за мен УНСС е престиж“.

Ангел Стойков: „Нашият университет е университета на неограничените възможности. Всички Вие чухте какви са възможностите и какво можете да получите като студенти в УНСС. Очакваме Ви!“

Васил Павлов: „Аз бих се обърнал към бъдещите кандидат студенти с призив да мечтаят, да дерзаят, да си поставят високи цели и да дойдат в УНСС, защото това е университетът, който ще сбъдне техните мечти“.

Симона Никова: „Аз бих казала, че най-много асоциирам УНСС с думата възможност, защото тук човек има възможност да са развива цялостно, професионално, академично, личностно във всякакъв план, в който иска“.

Атанас Димитров: „За мен УНСС е дръзновение. Бъдете дръзновени, искайте и ще Ви се даде. УНСС е мястото, където можете да получите всичко това, което искате. Дерзайте, очакваме Ви в университета“.


Следващите онлайн информационни дни за кандидат-студентите ще се проведат на 11 април от 11:00 ч. и на 28 април от 14,30 ч.


Цялата онлайн среща можете да проследите във видеото.


Галерия снимки от Втора онлайн среща с кандидат-студенти ...