Участници в Майсторския клас „Лидерството - Центурион“: Вземете активна роля в успеха през целия си живот

понеделник, 21 март 2022 9:08

Обучението в Майсторски клас „Лидерството – Центурион“ е насочено към тези от вас, които си поставят високи цели, и които са готови да водят битките за постигането им.

На 27 април 2022 г. стартира тазгодишния Майсторски клас „Лидерството – Центурион 2022“, организиран за студенти, докторанти и млади учени на УНСС от Центъра за добри управленски практики.

За записване и повече информация:

         http://sway/Центурион_2022

         http://forms/Записване    

Споделя Паолина Желева - една от 6-те успешно завършили миналогодишния курс „Лидерството – Центурион 2021“. За своя майсторски клас, за важните неща и уроците, които е научила.

Как бихте описали на свой приятел какво представлява този Майсторски клас? 

Майсторският клас „Лидерство: в битка за реални резултати“ е място, в което човек израства и се научава ефективно да управлява своето време и да прави разлика между това, което е спешно, и това, което е важно. Ефективното управление на времето трябва да започне на първо място с определяне на личните и професионалните приоритети. В Майсторския клас Иван (Иван Кожухаров) помогна на мен, както и на останалите членове от групата, да се научим да балансираме успешно между света на работата, семейството, отдиха и духовните занимания. След като завърших обучението успешно прилагам принципите за управление на времето си и сега дори разполагам с достатъчно часове за релакс и самоусъвършенстване.

След като сте го завършили успешно - кое според Вас е най-важното в този Майсторски клас? Защо? 

Най-важното за мен в Майсторския клас бяха темите за създаването на стойност и ефективно управление на времето. Както е казал легендарният инвеститор Уорън Бъфет „Най-големият актив на хората, това е тяхната способността да генерират добавена стойност.“ Трябва да надминаваме очакванията си, да преминем отгоре и отвъд с всичко, което правим. И ако го направим, този прост, но ефективен навик може да ни помогне да сме реализирани и успешни във всеки аспект от живота си.

Не бъдете пасивни наблюдатели. Вземете активна роля в успеха си през целия живот. 

               

Какво бихте споделили за темите и съдържанието? 

От разглежданите теми, които са фундаментални, а също някои от тях атипични бих отличила: целите, ценности и ценностна система, ефикасност и лична организация, създаване на стойност, мотивация, риска.

Теми, които могат да те накарат да се замислиш за живота си и да решиш да промениш нещо в него.

 Темата, която Ви бе от най-голяма полза? Защо? 

Темата за целите ми беше от най-голяма полза, защото разбрах, че е по-добре да се фокусирам върху по-малко на брой цели, но да съм сигурна, че ще има по-голяма вероятност да се реализират. И всъщност стана така. Например миналото лято си поставих за цел да посрещна изгрева от връх Вихрен, така и стана. Поставих си за цел да се кандидатирам за народен представител в 47-то НС, да, направих го.

Личният растеж не е лесен. Повечето промени са малки и постепенни. Ако работим здравата - малко по малко се приближаваме до целта си и напредваме стабилно. Дори и често да не си даваме веднага сметка за това. Важно е да не забравяме да го видим и да се поздравим с напредъка. Между другото, нека сме по-добри с нас самите и усмихнато да се потупваме по гърба всеки път след като си свършим добре работата.

                     

Това, което Ви хареса най-много? 

Хареса ми настроението по време на обучението, личното отношение на Иван към всеки един от групата. Всеки път беше различно и имаше смях и ведър дух. Хареса ми, че Иван държи на точността и че точността е навик на успешните хора.

Иван изискваше твърдо да бъдем точни, защото независимо дали отиваме на среща или обядваме с приятел, винаги трябва да бъдем навреме. Това е толкова важно, защото когато се появиш късно е липса на респект, и все едно казваш: “Хей, времето ми струва повече от твоето”. Ако се срещате с някого за първи път и закъснеем - това е първото негативно послание, което изпращаме към човека. Искате ли то да е това? Едва ли. Без значение накъде сте се насочили, пристигнете няколко минути по-рано. Ако сте точни -  това е израз на респект към отсрещния и е професионално. А това също прави и добро впечатление.

Има ли нещо допълнително, което бихте желали да споделите? 

Бих искала да пожелая успех на следващата група и да им кажа, че животът им след обучението ще се промени драстично.

Завършилите успешно Майсторския клас „Лидерството – Центурион 2021“

ще получат своите сертификати на церемония в УНСС

на 9 май 2022 от 18:00.            

Галерия снимки от Участници в Майсторския клас „Лидерството - Центурион“: Вземете активна роля в у ...