Ректорът и посланикът на Кралство Мароко обсъдиха популяризирането на обмена на студенти по програма „Еразъм+“

четвъртък, 17 март 2022 9:40

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България, проведоха работна среща, за да обсъдят популяризирането на обмена на студенти по програма „Еразъм+“.

„За нас е удоволствие да работим с университети, защото по този начин можем да покажем на младите хора различните култури. Винаги ми е било много приятно да съм тук, в България и в Университета за национално и световно стопанство“, изтъкна Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи.  „Бих искала повече студенти от Кралство Мароко да разберат за УНСС и да се запишат по програмата „Еразъм+“, за да могат да посетят страната Ви и да придобият опит“, посочи посланикът на Мароко.  

„Нашият университет е един от най-големите и най-старите в България. Преди 2 години отбелязахме юбилейната си 100-годишнина. Ние сме бизнес университет, имаме специалности в областта на икономиката, администрацията и мениджмънта и при нас се обучават около 15 000 студенти и много чуждестранни студенти избират да учат при нас“, отбеляза ректорът на УНСС. „Гордеем се с историята си, горди сме също и с нашите алумни, повечето от тях реализирали се успешно като министри и премиери. Г-жа Кристалина Георгиева, председател на Международния валутен фонд, бивш главен изпълнителен директор на Световната банка е наш колега и е завършила тук. Има много хора, които могат да се видят на нашата Стена на славата, а имената им стоят, за да напомнят колко успешни хора излизат от нашия университет“, допълни проф. Димитров.

На срещата присъства и проф. д-р Поля Кацамунска от катедра „Публична администрация“ - член на Международната комисия за акредитация по публична администрация (вляво)

Ректорът изтъкна водещите позиции на нашия университет в българското и европейското образователно пространство и запозна посланика с Европейския университет ENGAGE.EU, в който участва УНСС заедно с шест други водещи европейски висши училища. Двамата обсъдиха и възможното взаимодействие по програмата „Еразъм+“, която продължава работа въпреки условията на пандемия.

Галерия снимки от Ректорът и посланикът на Кралство Мароко обсъдиха популяризирането на обмена на  ...