Завърши курсът за служители на Vivacom по цифрови технологии и развитие на интелигентни градове в ИСК

вторник, 15 март 2022 10:20

На официална церемония в Института за следдипломна квалификация (ИСК) към УНСС ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи удостоверения на служители на Vivacom, завършили курс на обучение по цифрови технологии и развитие на интелигентни градове.

На церемонията присъстваха още проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, директорът на ИСК проф. д.н. Живко Драганов, Никола Гечев, директор „Корпоративни продажби“ на Vivacom (на снимката долу), гл. ас. д-р Петкан Илиев, доц. д-р Георги Николов, ръководител катедра „Регионално развитие", Анна Паисиева, координатор „Корпоративни продажби“  във Vivacom и курсисти, завършили успешно следдипломната си квалификация.

„Нашият университет има дългогодишно успешно партньорство с Vivacom, но с провеждането на този курс на обучение, ние преминаваме на ново ниво на нашето сътрудничество и надграждаме постигнатото. За мен е чест да връча удостоверенията на служителите на компанията, това е доказателство, че образованието и бизнеса могат ефективно да работят заедно в името на устойчивото развитие и растеж“, подчерта ректорът проф. Димитров.

„За мен в качеството ми на директор на Института за следдипломна квалификация това обучение е едно предизвикателство. Искам да отбележа, че с политиката си ректорското ръководство на УНСС, единствено измежду всички университети в страната, се опитва чрез следдипломното обучение да създава възможности за повишаване на квалификацията на основата на тясното сътрудничество между бизнеса и университета“, посочи проф. д.н. Живко Драганов.

„От името на Vivacom като организация, първо бихме искали да поднесем своите комплименти и уважение към институцията УНСС и към ИСК. За мен това е наистина емоционален момент, защото съм възпитаник на университета, и много се радвам, че имахме възможност да работим и да осъществяваме проекти и концепции с УНСС и структурите към университета“, каза Никола Гечев и допълни: „Хората, които присъстват от наша страна, са онези служители, експерти и ръководители в рамките на Vivacom, които практически измислят и развиват концепцията за умните градове. Ние разбираме от приложна и техническа гледна точка, но има много неща, свързани с юридическата норма и теоретична част, които не знаем, и получихме много задълбочена информация в рамките на курса, който проведохме“.

„Много се радвам, че това е първата стъпка в нашето сътрудничество с Vivacom от гледна точка на следдипломното обучение. В последните две години ние се опитваме още по-ефективно да работим с бизнеса и този курс е доказателство за това. Надявам се, че е бил полезен за Вас и сте придобили нови знания, които да приложите в практиката си, и които ще допринесат за развитието на вашата организация“, каза проф. д-р Цветана Стоянова.

Обучението беше насочено към придобиване на знания за ролята и управлението на цифровите технологии за осигуряване на интелигентен растеж. Предназначено е за средния и висшия мениджърски състав на Vivacom. Курсът включваше седем модула, всеки от по 6 лекционни часа.

Лектори в програмата на обучението бяха проф. д-р Ирина Цакова, доц. д-р Георги Николов, доц. д-р Елка Василева, гл. ас. д-р Десислава Боцева, гл. ас. д-р Георги Цолов, гл. ас. д-р Никола Танаков, гл. ас. д-р Веселина Митева.

 

Галерия снимки от Завърши курсът за служители на Vivacom по цифрови технологии и развитие на интел ...