Споразумение за съвместно ползване на СК „Бонсист“ между УНСС, Техническия и Лесотехническия университет

вторник, 15 март 2022 9:47

Споразумение за ползване  на помещенията и откритите съоръжения на Спортен комплекс „Бонсист“ подписаха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и ректорът на Лесотехническия университет чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев. Споразумението е  подписано и от ректора на Техническия университет проф. дн. инж. Иван Кралов.

Проф. Димитър Димитров и проф. Иван Илиев

При подписването проф. Димитров подчерта, че: „споразумението ще допринесе за по-доброто взаимодействие между трите университета по отношение на учебната и спортната дейност. Спортът е изключително важен за здравето на нашите студенти, а то е и наша отговорност“.

Проф. Иван Илиев посочи, че: „с подписването на споразумението се развива и укрепва доброто сътрудничество между трите университета в областта на обучението и спорта, което ще допринесе и за по-доброто развитие на нашите студенти“.

Споразумението е израз на усилията на трите университета да допринесат за физическото и емоционално здраве на студентите в отговор на важността на спорта за младите хора особено след промяната в начина на живот и обучение, наложен от пандемията Covid-19.

Споразумението урежда конкретни финансови и организационни въпроси по стопанисването на общата база. Предприети са мерки за повишаване на енергийната ефективност и най-вече за подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи.

Галерия снимки от Споразумение  за съвместно ползване на СК „Бонсист“ между УНСС, Техническия и Ле ...