УНСС проведе първата си онлайн среща с кандидат-студенти

понеделник, 14 март 2022 17:00

Първата от серията онлайн срещи, част от информационните дни на УНСС, се проведе в университета. Тя даде старт на кандидатстудентската кампания за новата учебна година под мотото #ИзбирамУНСС2022.

В платформата Microsoft Teams и чрез livestreams във Facebook страницата на УНСС кандидат-студентите получиха подробна информация за всичко, свързано с кандидатстването в университета и студентския живот.

Участници в срещата: Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, Радостина Петрова, началник-отдел „Кандидат-студенти“, доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти,  Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (от ляво надясно)

Радостина Петрова, началник-отдел „Кандидат-студенти“, разясни как се осъществява кандидатстването тази година в УНСС, кои са специалностите в редовна и дистанционна форма на обучение, даде насоки за начина на кандидатстване и класиранията.

Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, обърна внимание на ролята на организацията в живота на младите хора и провеждането на различни събития – каузи, социални кампании, Летен университет, годишен студентски форум и др. Ангел Стойков не пропусна да спомене за възможностите за забавления пред студентите, както и за улесненията, които им осигурява дигиталната книжка и онлайн обучението.

Доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти, отговори на въпроса защо нашите общежития са привлекателни за студентите - ремонтирани пространства, споделени пространства за учене, жилищни стаи пригодени за хора със специални физически потребности, парк, удобен транспорт, близост до кампуса и в сърцето на Студентски град.

Доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, представи възможностите за международно сътрудничество, които предлага университета – ENGAGE.EU, мобилност, студентски бригади и как студентите могат да се включат в тях.

Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, обърна внимание на реализацията на студентите, включването им в стажантски програми и как УНСС помага на студентите да съчетават учебния процес със стажове.


Следващите онлайн информационни дни за кандидат-студентите ще се проведат на 28 март от 14,30 ч., на 11 април от 11:00 ч. и на 28 април от 14,30 ч.


                    

Галерия снимки от УНСС проведе първата си онлайн среща с кандидат-студенти ...