Ученици от Финансово-стопанската гимназия в Хасково присъстваха на лекция в регионалния ни център

вторник, 08 март 2022 9:05

За 2 дни ученици от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково разгледаха Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) на УНСС в града, присъстваха на лекция и представиха презентациите си. Това са част от инициативите предвидени в кандидат-студентската кампания на най-големия икономически университет.

Ученици и преподаватели от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково, д-р Даниела Стоянова от РЦДО (от ляво)

Като част от обучението по специалността „Икономика и мениджмънт“ възпитаниците на гимназията участваха в лекция на тема „Участие в панаири и изложения“ с лектор д-р Даниела Стоянова, преподавател в РЦДО. Темата предизвика много въпроси и оживена дискусия.

Учениците с голям ентусиазъм бяха подготвили презентации – оферти към клиенти и дистрибутори и рекламни каталози.

Учениците на място се запознаха със специалностите, които предлага УНСС. Разгледаха материалната база, с която разполага Регионалния център в Хасково: залите с модерна техника за дистанционно обучение, камерите с широк обхват, безжичните микрофони, Аулата, залата за танци.

Ползотворното сътрудничеството на Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково с Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ е традиция и ще продължи с участие и лекции на университетски преподаватели в обучението по създаване и функциониране на учебни фирми - проект, по който работи училището, както и с изяви на ученици. 

Галерия снимки от Ученици от Финансово-стопанската гимназия в Хасково присъстваха на лекция в реги ...