УНСС ще окаже пълна подкрепа на украинските си студенти, Студентският съвет отваря горещ телефон за нуждаещите се

сряда, 02 март 2022 20:38

Ректорското ръководство на УНСС взе решение за подкрепа на студентите от Украйна във връзка с извънредната ситуация в бедстващата страна и многобройните сигнали на украинските студенти, обучаващи се в УНСС.

Подкрепата ще се изразява в осигуряване на общежития за тях и техните семейства през целия период на кризата в Украйна. Предоставя се и опция за онлайн обучение при невъзможност за присъствена форма на обучение.

Също така ще се предостави възможност за удължаване на семестъра с цел покриване на пропуснатия материал.

Ще се даде и възможност на студентите да отсъстват 50% от учебното време през целия семестър, както и ще се предостави възможност за допълнителна сесия за студентите и докторантите, засегнати от военните действия в Украйна.

Бе обсъдено и предоставянето на достъп до учебни и методически материали на хартиен носител или техни електронни варианти, а също и достъп до допълнителни материали, които включват комплект от казуси и курсови работи, валидни само за текущия семестър, включително указания, изисквания за разработването им, както и примери за добре решени такива.

Мерките за подкрепа бяха обсъдени на среща със Студентския съвет, като беше дискутирана и получената от НПСС позиция до всички висши училища.

Студентският сенат единодушно подкрепи изпратената позиция, която апелира за съвместно сътрудничество за обучаващите се студенти от Украйна.

Всички, които искат да помогнат на украинските граждани могат да дарят храна, дрехи, лекарства, превързочни материали и др. в пунктовете на БЧК в София и в страната.

За съдействие от страна на Студентски съвет при УНСС може да се свържете на имейл: [email protected] и на телефон +359 500 7800.

Галерия снимки от УНСС ще окаже пълна подкрепа на украинските си студенти, Студентският съвет отва ...