БЧК открива благотворителна кампания в помощ на пострадалите в Украйна

сряда, 02 март 2022 15:27

Студентите, преподавателите и служителите, които искат да се включат в Националната благотворителна кампания на Българският Червен кръст (БЧК) в помощ на пострадалите от конфликта в Украйна, могат да направят парични и материални дарения чрез:

SMS на номер 1466 (цена 1 лв.) към всички мобилни оператори.

Банкова сметка в лв.

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от конфликта в Украйна)

По-късно ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията.

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения.

Най-неотложни са нуждите от нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните може да намерите тук), а за София – в централната сграда на организацията на бул. „Джеймс Баучър“ N76.

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

За контакт и информация:

От 8:00 ч. до 17:00 ч. всеки ден:

Любомир Каракановски - 02 4923 070,

Марина Шехова - 02 4923 027.


Информация за материалните дарения:         

Във връзка с множеството постъпили запитвания относно призива за подпомагане на пострадалите от конфликта в Украйна БЧК информира, че:

В подкрепа на каузата на 27 февруари 2022 г. към всички областни центрове на БЧК са сформирани доброволчески екипи за набиране на дарения. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.

За дарения на употребявани дрехи, БЧК предоставя възможност за депозирането им в специално предназначени за целта контейнери, с логото на организацията.

БЧК разбира значението на предоставяните дрехи не просто като базова потребност, но и като важни за запазване на човешкото достойнство. БЧК поддържа бедствен резерв, който може да бъде допълнително предоставен при продължаваща нужда от хуманитарно подпомагане. Тези запаси са третирани, съгласно всички санитарни изисквания.

Хиляди хора се нуждаят от нашата помощ сега! Нека им покажем, че заедно можем повече!

За повече информация:

Екатерина Борисова-Йовова

тел.: +359 2 49 23 059

e-mail: [email protected]

Галерия снимки от БЧК открива благотворителна кампания в помощ на пострадалите в Украйна ...