Заповед на ректора за обучение в смесена форма от 7 март

петък, 25 февруари 2022 17:16

От 7 март 2022 г. лекциите и упражненията за студентите от 1 и 2 курс ОКС „бакалавър“ от всички специалности и за студентите от 1 и 2 курс от специалност „Право“ се провеждат в смесена форма, се казва в заповед на ректора от 25.02.2022 г.

Във времето, определено в учебното разписание, студентите с четни факултетни номера присъстват в залите през четните седмици (по годишния календар), а студентите с нечетни номера се обучават онлайн през Microsoft Teams извън сградата на университета.

Студентите с нечетни факултетни номера присъстват в залите през нечетните седмици, а студентите с четни номера се обучават онлайн през Microsoft Teams извън сградата на университета. Преподавателите изнасят лекциите и провеждат упражненията в залите присъствено, като ги споделят и онлайн през Microsoft Teams.

Учебните занятия за студентите от 3 и 4 курс, ОКС „бакалавър“, 3, 4 и 5 курс от  специалност „Право“ и за студентите от ОКС „магистър“ се провеждат онлайн през Microsoft Teams извън сградата на университета.

Занятията по дисциплината „Физическо възпитание“ се провеждат присъствено.

Заседанията на академичния, факултетните и катедрените съвети се организират и провеждат присъствено при спазването на противоепидемиологичните мерки. Решение за провеждане на неприсъствено заседание се взема от съответния ръководител, като се осигурява пряко и виртуално участие по електронен път при спазване на изискванията за кворум и лично гласуване.

Процедурите по заемане на академични длъжности, придобиване на научна степен „доктор на науките“ и придобиване на ОНС „доктор“, приемане за обучение в ОНС „доктор“, държавните изпити и защитите на дипломни работи също се провеждат присъствено.

Студентите, които са освободили стаите си в общежитията и желаят да бъдат настанени отново, е необходимо да подадат заявления онлайн на имейл: [email protected]  или на място, в Поделение Студентски столове и общежития" (бл. 23А).

Пълният текст на заповедта може да видите тук.         

Галерия снимки от Заповед на ректора за обучение в смесена форма от 7 март  ...