УНСС на първо място в „Southwestern Advantage” сред повече от 200 университета

вторник, 08 февруари 2022 16:08

Ректорът на университета проф. д-р Димитър Димитров получи лично от Дан Муур, президент на „Southwestern Advantage", купа - признание за първото място на УНСС в света по постиженията на неговите студенти в програмата на американската компания.

В програмата на „Southwestern Advantage”, която има над 160-годишна история, участват студенти от над 200 университета, които имат възможност да ръководят свой бизнес и да продават образователни продукти „от врата на врата“. Възнаграждението им е според осъществените продажби и постигнатите резултати. Колкото повече продажби реализират, толкова повече точки получава университетът, в който учат. Идеята е студентите да придобият увереност и опит в бизнес контактите, което им помага за бъдещите професионални успехи.

На събитието присъстваха председателят на Студентски съвет при УНСС Ангел Стойков, директорът на Междууниверситетския център за развитие на кариерата Атанас Димитров, Васил Чакърдъков, директор по продажби на „Southwestern Advantage" и представители на компанията.

Васил Чакърдъков, Дан Муур, Ангел Стойков, проф. д-р Димитър Димитров и Атанас Димитров (от ляво надясно)

„За мен е чест и удоволствие да присъствам на събитието. Тази награда е доказателство, че нашите студенти са добре подготвени и образованието в УНСС е съизмеримо със световните стандарти“, подчерта ректорът проф. Димитров и отбеляза, че университетът се гордее, че има възпитаници, като г-н Чакърдъков, които показват, че завършвайки УНСС са научили много и прилагат успешно знанията и уменията си не само в България, но и в чужбина“.

Проф. д-р Димитър Димитров

Президентът на компанията Дан Муур похвали нашите студентите за упоритата работа и постигнатия успех и акцентира „Имаме една обща мисия, която следваме заедно с университетите в проекта. Това е да подготвим младите хора да допринесат с усилията си и да направят света по-добро място. Може да го правим по различен начин, но работим заедно и резултатът е налице“.

Дан Муур

„За мен е изключителна гордост и радост да заявя, че откакто започнахме да работим сериозно с УНСС в лицето на Студентски съвет и Междууниверситетския център за развитие на кариерата, бележим все по-голям и по-голям успех. През 2015 година беше първият ни пробив, когато УНСС влязоха в Топ 10 и заеха 8-мо място. С всяка следваща година преминавахме все по-напред в класацията, през 2020 г. стигнахме до 3-то място. Тази година носим заветната купа и класирахме УНСС на първо място“, каза Васил Чакърдъков и допълни „получава се много добра колаборация между университета и нашата компания, защото както университета, така и ние имаме една и съща цел, да помогнем на младите хора, да бъдат по-готови, по-образовани и по-опитни за живота след университета, за по-добра реализация“.

Васил Чакърдъков

„Това постижение е плод на труда и ползотворното ни партньорство с Southwestern Advantage" и издига авторитета на УНСС на изключително високо ниво не само в България и Европа, но и в Америка“, заяви Ангел Стойков.

Ангел Стойков

Тази награда е атестат за това, че нашите студенти са изключително подготвени и могат да работят в една мултикултурна среда. В среда, в която показват, че в сравнение с всички тези 200 университета, с които се състезават на едно поле, студентите на УНСС са номер 1", каза Атанас Димитров и допълни „да си пожелаем да продължим и да затвърдим тази традиция и догодина отново да сме първи. В лицето на Кариерния център, на Студентски съвет и на целия университет имате една протегната ръка, партньорството ни с Southwestern Advantage" е изключително добро и полезно“.

Атанас Димитров

Southwestern Advantage е учредена през 1855 г. в Нешвил, Тенеси, под името Southwestern Publishing House, а сегашното си наименование приема през 2011 г.. Компанията набира и обучава колежани и студенти да продават образователни книги, софтуер и уебсайт абонаменти „от врата на врата“ чрез директни методи на продажба.


Галерия снимки от УНСС на първо място в „Southwestern Advantage” сред повече от 200 университета ...