Възможности за развитие на трансграничния регион Източни Родопи между България и Гърция дискутираха студенти и представители на земеделския бизнес

петък, 04 февруари 2022 16:44

Възможности за разработване на общ проект за развитие на местна марка „Регион Източни Родопи“ между  България и Гърция в областта на селското стопанство бе дискутирано на публична лекция в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково.

Проф. д-р Надя Миронова, директор на Регионалния център за дистанционно обучение - Хасково

Гост-лекторът доц. Димитриус Петропулос от Университета в Пелопонес, Гърция, представи пред студенти и бизнесмени темата „Маркетинг на местните продукти в стратегията за развитие на региона – опитът на Гърция“. Събитието се проведе в Аулата на Регионалния център на УНСС в Хасково и онлайн, като в него се включиха студенти, преподаватели от УНСС, представители на бизнеса, свързани със селското стопанство. Участниците на живо в залата и гостите онлайн се интересуваха от организирането на маркетинга на селскостопанска продукция в Гърция и доколко може да се изгради общ бранд в трансграничния регион. 

Гост-лекторът доц. Димитриус Петропулос

Публичната лекция беше по идея на Регионалния център на УНСС, а организацията в онлайн среда бе дело на студентите от магистърската програма „Комуникационен мениджмънт“ на УНСС в Хасково.

Организирането на публичното събитие се превърна и в част от обучението им по „Ивент мениджмънт“.

Галерия снимки от Възможности за развитие на трансграничния регион Източни Родопи между България и ...