Мост между българските и световните младежки организации

сряда, 11 април 2012 13:16

 „Защото младите хора са решението, а не проблемът!” Това е мотото на българските младежки делегати към Дружеството за ООН в България. Срещата с техни представители бе организирана в УНСС от Междууниверситетския център за развитие на кариерата.

Представителят на младежката секция на ООН Николай Георгиев представи историята, дейността и структурата на дружеството, като изтъкна, че основната му цел е заздравяване на международния мир и сигурност. Дейността на дружеството не е ограничена само на територията на България, а се простира и на международно ниво. „Даваме възможност на активните да инвестират в себе си.”, акцентира още Георгиев. Мисията на програмата е да бъде мост за комуникация между българските и световните младежки организации..

България е „пионер” в областта на младежкото участие и е сред държавите лидери в процесите по насърчаване на младите за вземане на решения. „Направих хобито си професия.”, сподели Боряна Атанасова, ръководител на програмата „Български младежки делегати в ООН”, която изясни изискванията към бъдещите кандидат-делегати, както и отговорностите на избраните. "Много малко страни се нареждат сред лидерите, които имат младежки делегати. Ние имаме удоволствието и привилегията да сме сред тях", посочи Атанасова.

Студентите следиха с интерес презентацията Николай Георгиев представи дейността на дружеството

Представени бяха и бъдещите проекти на дружеството, сред които фотоконкурсът „Мисли зелено”, питанията към президента Росен Плевнелиев, кръглата маса, посветена на младежката безработица. А в  клуба за ООН в УНСС може да се включи всеки, който иска да бъде като Велислава Иванова – българският младежки делегат в ООН от УНСС за 2010/11.

 

Галерия снимки от Мост между българските и световните младежки организации  ...