Петима наши студенти със стипендии на ICAEW

понеделник, 10 януари 2022 10:00

Приключи конкурсът за стипендии, обявен от Института на дипломираните експерт-счетоводители на Англия и Уелс (ICAEW). Александър Игнатов, Валери Коничева, Емилиян Велковски, Михаела Владимирова и Усама Тухами са петимата студенти от нашия университет, които са одобрени за програмата. Стипендиите покриват цялото обучение по тригодишната международно призната квалификация „дипломиран експерт-счетоводител“ на ICAEW (ICAEW ACA qualification).

„Партньорството между УНСС и ICAEW се гради в продължение на десетилетие на основата на взаимно доверие и свобода. Благодарни сме на ICAEW за осигурената подкрепа и сме сигурни, че този модел на сътрудничество ще бъде разпространен като добра практика и сред други наши партньорски организации“, коментира доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, с когото студентите работиха при подготовката на своите кандидатури.

        

Запознайте се отблизо със стипендиантите на ICAEW:

Валери Коничева, студентка, 2 курс в специалност Икономика с преподаване на английски език”. През 2019 година печели конкурса Посланик за един ден”, организиран от Британското посолство и работи с посланик Ема Хопкинс. На финалното събитие представя разработката си пред над 300 човека и получава грамота за постижение от вицепрезидента Илияна Йотова и посланик Ема Хопкинс. „Това е конкурсът, който остави отпечатък върху мен и моето развитие. След това ме приеха в УНСС и спечелих конкурса Студент на годината“ в категория „Талант” на базата на досегашните ми постижения. Преди да кандидатствам в университета проучих всички специалности обстойно и избрах да продължа с Финанси и счетоводство с преподаване на английски език”. Тази година, когато видях стипендията, не можех да повярвам каква изключителна възможност ми предлага УНСС“, разказва Валери Коничева (на снимката долу).

Михаела Владимирова, студентка, 2 курс. Описва се като перфекционист, на когото счетоводството пасва напълно. То е важен елемент във взимането на бизнес решения и се вписва в желанието за контрол над всяка ситуация. Посочва програмата ICAEW ACA qualification за независими студенти като необходимо предизвикателство за избор на посока в кариерата. Основните й хобита са четенето и да бъде информирана по всеки въпрос. „От ICAEW ми предоставиха възможността да имам достъп до всички необходими материали, за да надградя знанията си от университета. Приемането на кандидатурата ми е тест за моята самоинициатива и разпределяне на времето, като едновременно с това ми дава предимство пред връстниците“, споделя Михаела (на снимката долу).

Емилиян Велковски, започва да учи „Икономика с преподаване на английски език“ с идеята да натрупа повече знания и практика. Според него в тези времена подобни специалности имат голям потенциал и трябва да бъдат изучвани в университета. Избира ICAEW с идеята да развие повече научни компетенции и в бъдеще да може да управлява собствена фирма. Като хоби споменава музиката и ученето на нови неща, в момента – език.

Усама Тухами е от Италия и учи „Икономика с преподаване на английски език“ в УНСС. Записва се в програмата за експерт-счетоводители, за да натрупа нови познания и да подобри уменията си в света на бизнеса. Обича да чете книги и да играе видео игри. „Очаквам след програмата да имам познания за областите, които ще избера в бъдеще. Надявам се да подобря моите знания и квалификация в бизнес областите, които наричам пътят към лидерството“, споменава той (на снимката долу).

Александър Игнатов, студент, 2 курс. В бъдеще иска да обогати знанията си в икономиката с голямо количество практически и теоретични знания в областта на финансите и бизнеса. „За мен програмата е възможност да намеря информация в областите на моите интереси и то, преподадена ми на английски език“, коментира той (на снимката долу).

Галерия снимки от Петима наши студенти със стипендии на ICAEW ...