Посещение на Асоциацията за информация за околната среда в гр. Тайпе

понеделник, 06 декември 2021 14:00

На посещение в УНСС бяха г-жа Синтия Чоу и г-н Алан Чанг,  мениджъри по международни проекти от Асоциация за информация за околната среда (TEIA), Тайпе. Дейността на Асоциацията е подобряване разпространението на информацията за околната среда и реализирането на интелигентни енергийни решения.

На срещата присъстваха проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, помощник-ректор на УНСС, и проф. д-р Димитър Велев от катедра „Информационни технологии и комуникации“.

Проф. Димитров, Синтия Чоу, Алан Чанг, проф. Велев и проф. Стойчев (от ляво надясно)

Бяха обсъдени редица възможности за съвместна работа и сътрудничество по интелигентни енергийни решения, умни университетски кампуси, приложение на най-новите информационни технологии за внедряване на ключови решения за зелена икономика и др. Дискутирани бяха и конкретни възможности за финансиране по международни проекти.

TEIA е в тясно сътрудничество с Института за информационна индустрия (III), Тайпе, осъществяващ планирането, внедряването и популяризирането на публични политики, свързани с ИТК индустрията.

Галерия снимки от Посещение на Асоциацията за информация за околната среда в гр. Тайпе ...