Сътрудничеството между УНСС и Kaufland обсъдиха ректорът и главният изпълнителен директор на веригата за България

четвъртък, 04 ноември 2021 17:30

Продължаване на успешното сътрудничество, развитие на връзката университет–бизнес и бъдещи съвместни инициативи обсъдиха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и главният изпълнителен директор на „Kaufland България“ Иван Чернев. На срещата беше дискутирано задълбочаване на сътрудничеството между двете организации при разработване на съвместни менторски програми и създаване на специализирани мастър класове. Коментирана беше идеята за надграждане на образованието на възпитаниците на университета с примери от реалната бизнес среда и обмяна на добри практики чрез изнесено обучение на студентите и посещение на място в различните структури на „Kaufland България“.

В края на месец октомври компанията започна съвместна дългосрочна програма с университета, състояща се от поредица обучения, водени от експертите на Kaufland България, която цели изграждане на лични и професионални качества в младите таланти на УНСС. Следващото обучение от поредицата е на 24 ноември за студентите от специалност „Търговия“.

От своя страна университетът подготвя инициативи за обучение и повишаване квалификацията на служителите на търговската верига. Съвместната работа и участието на представители на УНСС с консултации и експертиза по проекти, както на местно, така и на европейско ниво, също беше част от темите на разговора.

Ректорът благодари на „Kaufland България“ за подкрепата и връчи на г-н Чернев юбилеен плакет „100 години УНСС“

„В УНСС работим в тясно сътрудничество с бизнеса в процеса на обучение с цел обвързването му с практиката. В лицето на Kaufland  ние открихме стабилен партньор, който отговорно подпомага целия учебен процес“, подчерта проф. Димитров.

Г-н Чернев благодари за оказаната чест и отбеляза, че е усетил градивната енергия в УНСС, която е  въплъщение на девиза на университета „Духът прави силата“.

След разговора изпълнителният директор на „Kaufland България“ разгледа обучителната зала в катедра „Логистика и вериги на доставките", която благодарение на дарение, направено от търговската верига, е изцяло ремонтирана и оборудвана – заменени са подовата настилка, таванът, осветителните тела, климатикът и отоплителната система, бюрата и столовете. Реновираната зала разполага с модерно оборудване - проектор и 10 лаптопа, които да улеснят студентите по време на техните лекции и при нужда от достъп до дигитални обучителни материали.

Г-н Иван Чернев, проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор на УНСС по учебната дейност и ръководител катедра Логистика и вериги на доставките" разглеждат реновираната зала
Г-н Чернев посети и част от големите аули в централния корпус на университета и заяви желанието на „Kaufland България“ да съдейства за реновирането на някоя от залите

Галерия снимки от Сътрудничеството между УНСС и Kaufland  обсъдиха ректорът и главният изпълнителе ...