Приветствие на ректора на УНСС по случай Деня на будителите

понеделник, 01 ноември 2021 12:04


СКЪПИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

СКЪПИ СТУДЕНТИ,

КОЛЕГИ,

Днес честваме Деня на народните будители - един от най-важните празници за целия български народ. На тази дата си спомняме за предците ни - книжовници, революционери и хора, които са вярвали в националния дух и са се стремили към образование и книжовност.

Днес, от дистанцията на изминалите векове, още по-убедително звучат пророческите думи на Васил Друмев: „Един народ, който има съзнание, култура, писменост и наука, непременно ще има светла и трайна бъднина.“

Днешният първи ноември е по-различен от предходните. По-различен е, защото нашето общество все повече търси своите будители в съвремието. Многогодишната ни история е запазила в паметта си имената на много наши сънародници, които с гордост определяме като будители на нацията! Към този списък всеки от нас прибавя и хората, които са го научили да чете и да пише, да знае историята си и да съхранява у себе си ценностите, които изграждат обществата и личностите. Хората, които са го „събудили”. Всяко време е имало своите будители.

Скъпи студенти,

Приемайте от своите преподаватели не само уроците по учебните дисциплини, но и уроците за живота! Бъдете активни, бъдете отговорни, вярвайте в по-доброто бъдеще и никога не се предавайте!

Духът прави силата! Честит празник!

Галерия снимки от Приветствие на ректора на УНСС по случай Деня на будителите ...