Университетът ще си сътрудничи с А1 България

вторник, 19 октомври 2021 15:05

Договор за сътрудничество между УНСС и А1 подписаха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България.

Проф. д-р Димитър Димитров и Миглена Узунова-Цекова

„УНСС има огромен потенциал в дигитализацията и ще продължи да развива информационните технологии. В тази област можем успешно да си партнираме с А1. Участието на хора от практиката може да става не само в аудиторията, а и онлайн“, отбеляза проф. Димитров.

Ректорът подчерта, че най-новата идея е в УНСС да се създадат майсторски класове, които да се водят от успели хора от бизнеса. „С А1 можем да организираме корпоративен майсторски клас по конкретни теми като дигитализацията, добрите практики в бизнеса, човешките ресурси, в който да участват мотивирани млади хора. На следващ етап и по преценка на компанията, те могат да получат шанс за работа и да допринесат за развитието на А1“.

„А1 е дългогодишен партньор на УНСС, но днес имаме удоволствието да преминем на ново ниво на нашето сътрудничество и да започнем да допринасяме с опита и знанията си за надграждането на образованието на възпитаниците на университета с примери от реалния бизнес. Вярвам, че подкрепата ни към преподавателите в създаване на по-близки до практиката учебни планове и програми, ще бъде полезно не само за тяхната работа и студенти, но и за развитието на икономиката в България,“ заяви Миглена Узунова-Цекова.

„В бъдещето има много перспективи, които можем да развием заедно с УНСС“, посочи Миглена Узунова-Цекова

УНСС и А1 ще си сътрудничат при реализирането на съвместни програми и проекти в областта на учебната дейност, практическото обучение, проектната дейност, квалификацията на преподавателите и служителите, изготвяне на съвместни учебни планове и учебни програми, практически задания и упражнения и др. материали, необходими за съвместната дейност.

В документа е записано още, че двете страни ще си партнират при организирането и провеждането на срещи, семинари, конференции, курсове, дни на отворените врати, съвместна рекламна дейност, състезания и др.

А1 ще съдейства за провеждане на практическо обучение на студенти на УНСС в офиси на дружеството и за повишаване на качеството на практическото обучение на студентите от УНСС с обучителни материали и лектори.

УНСС ще подпомага и ще участва активно при организиране и провеждане от А1 на съвместни събития в офиси на компанията или в УНСС.

На подписването присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Димитър Димитров, Миглена Узунова-Цекова, доц. д-р Росен Кирилов, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (от дясно наляво)

Координатор по договора от страна на УНСС е проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, а от страна на А1 е Петя Николова-Исмаилова.

Галерия снимки от Университетът ще си сътрудничи с А1 България ...