Регионалният център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково откри академичната година с 40% повече магистри

вторник, 28 септември 2021 16:55

За втора година лично ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров откри новата академична година и поздрави студентите от Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково.

Доц. д-р Нончо Димитров, ректорът проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Надя Миронова (отляво надясно)

Проф. Димитров отбеляза, че е отминала една трудна година за университета и бизнеса заради пандемията. Той посочи, че благодарение на дистанционното обучение и развитието на информационните технологии са били защитени здравето и живота на студентите, служителите и преподавателите. Ректорът допълни, че вижда потенциал в УНСС – Хасково да се развива като образователно, научно и културно средище.

Проф. д-р Надя Миронова

Проф. д-р Надя Миронова, директор на Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) – УНСС в Хасково, пожела успешна нова академична година, за да се утвърди мястото на центъра да образова и възпитава икономическия и управленския елит на Южен централен район и преди всичко на областите Хасково и Кърджали.

Да поздравят студентите дойдоха заместник областният управител на Хасково г-жа Виолета Желева, кметове от общините от Хасковска и Кърджалийска област. Сред тях бяха зам. кметът на община Хасково Мария Вълчева и кметът на Кърджали д-р Хасан Азис, които отправиха приветствие към академичната общност. 

Центърът е специализиран за дистанционно обучение и подготвя студенти чрез най- модерните системи за обучение в онлайн среда. В момента за зимния семестър се обучават дистанционно 546 студенти, от тях първокурсниците са 206, като 126 са бакалаври и 80 са в магистърски програми. 

Студентите се обучават в ОКС "бакалавър" по специалностите „Мениджмънт и администрация“, „Счетоводство и контрол“, „Икономика“ и в ОКС "магистър" по специалностите „Счетоводство и контрол“, „Бизнес администрация“, „Комуникационен мениджмънт“, „Местно самоуправление“.

Галерия снимки от Регионалният център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково откри академичнат ...