Министерство на здравеопазването разположи мобилен ваксинационен пункт

понеделник, 20 септември 2021 16:22

Пред централния вход в двора на УНСС заработи мобилен ваксинационен пункт на СРЗИ (Столичната регионална здравна инспекция).

„Надявам се с този акт да се повиши ваксинационното покритие, да продължи учебния процес доколкото е възможно. Искам да отправя апел към всички студенти, които желаят и смятат, че са направили своя избор да се ваксинират", заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов, който е един от най-добрите лекари по инфекциозни болести в България. Той дойде лично да даде старт на работата на мобилния пункт.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров при откриване на мобилния ваксинационен пункт (от ляво надясно)

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров подчерта, че мобилният пункт е допълнителна възможност за всички  представители на академичната общност – студенти, преподаватели, административен състав, които до този момент не са успели да се ваксинират, да го направят.

Инициативата се реализира по желание НПСС (Националното представителство на студентските съвети) и със съдействието на Студентският съвет на УНСС.

Даниел Парушев, председател на НПСС

„Ако искаме присъствена среда, студентите трябва да бъдат отговорни, да спазват мерките, а който има желание, ние от Националното представителство на студентските съвети препоръчваме да се ваксинира“, отбеляза председателят на НПСС  Даниел Парушев.

При откриването на пункта присъства и Ангел Стойков, председател на Студентският съвет при УНСС

Пунктът за ваксиниране ще работи от 9:30 до 16:00 часа до 24 септември вкл. (без 22 септември - Ден на независимостта на България). 

Галерия снимки от Министерство на здравеопазването разположи мобилен ваксинационен пункт ...