Още двама възпитаници на УНСС са министри в кабинета „Янев 2“

четвъртък, 16 септември 2021 11:57

В състава на новото служебно правителство, назначено с указ от президента Румен Радев, двама от тримата нови министри са възпитаници на нашия университет, катедра „.Международни икономически отношения“.

Валери Белчев – служебен министър на финансите е магистър по „Международни икономически отношения“ и доктор в УНСС. Докторатът му е с фокус върху банковите регулации. Министър Белчев има и магистърска степен по публична администрация от „Харвард“ и магистратура по финансови и банкови техники от Университета Париж-2 Пантеон-Асас.

Христо Алексиев – служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Има магистърска степен по „Международни икономически отношения“ от УНСС и бакалавърска по политология от Пловдивския университет. Притежава редица квалификации и сертификати от Импириъл колидж Лондон, Бизнес училището на Оксфордския университет и други международни образователни институции. Бил е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Огнян Герджиков.

С това възпитаниците на УНСС в състава на кабинета „Янев 2“ стават шестима: Гълъб Донев, служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика, Бойко Рашков, служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи, Светлан Стоев, служебен министър на външните работи и Андрей Живков, служебен министър на енергетиката. Те запазват постовете си и в новото служебно правителство.

Галерия снимки от Още двама възпитаници на УНСС са министри в кабинета „Янев 2“ ...