Първият форум „Ключ” отключи нови перспективи пред студентите

вторник, 20 март 2012 0:00

На 17 март в аула „Максима" на УНСС се проведе първият форум „Ключ", който е част от „Европейската седмица на е-уменията 2012". Форумът се осъществява от група обучители - „42 тренинг", с подкрепата на Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС.

В основата на „Ключ" са обмяната на опит, идеи и мнения за реализирането и развитието на младите хора в сектора на гражданските организации, акцентира доц. Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център, при откриването на форума, на който бе получен и поздравителен адрес от ирландското посолство.

Създателят на групата „42 тренинг" Александър Куманов посочи, че професионалната реализация в неправителствените организации би донесла на младите специалисти опит и удовлетвореност от разрешаването на обществено значими проблеми. Ева Борисова, основател на асоциация „Родители", говори за смисъла и перспективите при работата в неправителствения сектор. Запознаване с компетенциите в съвременния свят и професионалната реализация направи и Георги Апостолов от фондация „Приложни изследвания и комуникации", а Анелия Иванчева, маркетинг мениджър на „Български дарителски форум", коментира отношенията между бизнеса и неправителствените организации, като се спря и на дарителството. На въпроса как да се присъединим към голяма и силна организация, отговори Веселина Кавръкова, ръководител на WWF(ВВФ) в България. За глобалния и местния контекст на организациите и младежките дейности поясни Антоанета Янкабакова, директор на сдружение „ИМКА Габрово". Сред лекторите бяха и Михаил Стефанов, директор „Връзки с обществеността" в Националната мрежа за децата, и Емилия Лисичкова от платформа „Агора". По време на форума бяха наградени и децата-победители в конкурс, организиран от „БАИТ".

При откриването на форума в аула "Максима"

(От ляво на дясно) Лекторите Антоанета Янкабакова, Михаил Стефанов и Емилия Лисичкова

Студентите и другите млади хора, участници в първия по рода си форум "Ключ", със своето активно участие подчертаха още един път съпричастността си към възможностите за кариерно развитие и реализация в сектора на неправителствените организации.

Галерия снимки от Първият форум „Ключ” отключи нови перспективи пред студентите ...