Наши преподаватели представиха опита си за обучение по време на COVID-19 на международен форум за Деня на франкофонията

сряда, 26 май 2021 9:33

Проф. Елка Василева и доц. Ваня Иванова взеха участие в Международната научна среща по повод 50-годишнината на франкофонията на 19-ти май 2021 г. Тя беше  организира от Интердисциплинарния център за изследване на представянето и конкурентоспособността (CIRPEC) на Университета Мохамед V в Рабат, Мароко, Изследователската лаборатория за управление (LAREQUOI) на Университета във Версай, Сен-Куентен-ен-Ивелин, Франция и Обсерваторията за икономическа франкофония на Университета в Монреал, Канада и се проведе в хибриден формат. Темата на срещата беше свързана с публичното управление и ефективността на образователната система по време на кризата от COVID-19: преподаване, предизвикателства и перспективи във франкофонските страни.

По време на Първата пленарна сесия на Международния научен форум проф. Елка Василева и доц. Ваня Иванова представиха предизвикателствата пред обучението в УНСС, породени от пандемията. В своята презентация те разгледаха опита на нашия университет в преподаването по време на кризата от COVID-19 чрез инструментите на Системата за управление на качеството в УНСС и на проявената социална отговорност според принципите на инициативата на ООН “Global Compact”.

В презентацията бяха включени редица инициативи, свързани с адаптацията на учебните и административните процеси в УНСС, спрямо настъпилите сериозни промени в институционалната среда заради пандемията. Беше изтъкнато, че през цялото време нашият университет наред с преподаването и обучението на студенти не е спирал да провежда и онлайн конференции и събития, при това в някои случаи с увеличено международно участие и увеличен брой на участниците, защото дигитализацията дава много повече нови възможности.

Демонстрираната грижа за опазване здравето на преподавателите, служителите и студентите в УНСС, осигурената безопасна работна среда, както и проявената социална отговорност спрямо студентите и околната среда, бяха високо оценени по време на дискусията.

Цялата презентация на нашите преподаватели можете да видите тук.

Галерия снимки от Наши преподаватели представиха опита си за обучение по време на COVID-19 на межд ...