Стратегическо партньорство с Фондация Карол Знание

сряда, 19 май 2021 18:42

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Милена Петкова, изпълнителен директор на Фондация Карол Знание, подписаха договор за стратегическо партньорство.

Проф. Димитър Димитров обърна внимание, че нашият университет стимулира развитието на младите учени в различни насоки и с подобни договори винаги могат да се отворят много нови възможности за студентите. УНСС се стреми да бъде лидер в българското висше образование и предлага модерно, практически ориентирано образование с висококвалифицирани преподаватели и студенти с предприемачески профили, за които това споразумение ще бъде в огромна помощ.

Г-жа Милена Петкова разказа малко повече за програмите, които предлага фондацията. Тя сподели, че програмата „Предприемачи в науката“ e преакселераторска, създадена през 2018 г. за докторанти и млади учени. В момента се подготвя четвъртото издание, което тази година ще има нов фокус - Impact Investing и за първи път ще могат да участват и студенти, ако работят върху проекти, които отговарят на изискванията. УНСС ще има възможност да избере и предложи студент, докторант или екип за участие в програмата, като награда за разработен проект, който има потенциал да бъде развит като бизнес идея.

На събитието в зала „Тържествена” присъстваха проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Владя Борисова, директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ), доц. д-р Костадин Коларов, директор на Института по предприемачество, Ангел Стойков, председател на Студентски Съвет при УНСС и  Илиян Чабуклийски, секретар на Студентски съвет при УНСС.

Основните цели, които страните си поставят с настоящото споразумение, са постигане на синергичен ефект между университетското образование и преакселераторската програма на Фондация Карол Знание, създаване на възможности за развитие и комерсиализация на бизнес идеи, развивани от студенти и докторанти на УНСС, дългосрочно партньорство за изграждане на предприемаческо мислене и умения в академичните среди, което позволява следващо развитие на проекта и нови съвместни инициативи с университета или отделни негови структури и преподаватели.

Илиян Чабуклийски, Ангел Стойков, проф. д-р Владя Борисова, проф. Димитър Димитров, Милена Петкова, проф. д-р Цветана Стоянова, доц. д-р Костадин Коларов и  проф. д-р Мирослава Раковска (от ляво на дясно)

Фондация Карол Знание е регистрирана като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Основните средства за дейността на компанията се осигуряват чрез дарения на компаниите в групата на Карол, които повече от 25 години развиват своята корпоративна социална отговорност, подкрепяйки проекти в областта на образованието и науката.

Галерия снимки от Стратегическо партньорство с Фондация Карол Знание ...