Преподавател от УНСС проведе уебинар пред Международната асоциация на преподавателите по английски като чужд език

четвъртък, 15 април 2021 10:50

Международната асоциация на преподавателите по английски като чужд език (IATEFL) провежда серия от уебинари в областта на чуждоезиковото обучение в университетите от цял свят. Ст. пр. д-р Калина Ишпекова-Братанова, научен секретар на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ в нашия университет, проведе уебинар на тема „Критическият жанрови подход към академичното преподаване на политическия дискурс“ (Тhe Critical Genre Approach to the Academic Teaching of Political Discourse), в който представи учебната дейност по английски език в УНСС.

В своя уебинар д-р Братанова подчерта, че подборът на материали в глобализиращия се свят е сериозно предизвикателство в преподаването на английски език за специални цели на студентите от направление политически науки. Освен всичко, учебните материали трябва да отговарят на три критерия - автентичност, актуалност и мултимодалност. Това дава основание за включването на два жанра на медийния дискурс в учебната програма – редакционната статия и предизборната реч.

По време на уебинара бяха разгледани казуси, изложени в новия учебник на Калина Братанова - “Advanced English for International Relations and European Studies”, издаден от ИК на УНСС и предназначен за студентите от специалностите “Международни отношения”, “Европеистика” и “Политология”.

„За мен е чест възможността да говоря с толкова много хора. В ситуация на световна пандемия се радвам да видя имената на толкова много изтъкнати колеги от цял свят. Благодаря Ви за участието“, каза Калина Ишпекова-Братанова в началото на изложението си. Тя сподели пред чуждестранната публика, че преподава в най-голямото и с над 100-годишна история висше икономическо учебно заведение в България повече от 25 години.

За  уебинара, преминал с голям интерес, Калина Братанова получи и официален сертификат от IATEFL, който по нейните думи, е заслужено признание за нашия университет.

Галерия снимки от Преподавател от УНСС проведе уебинар пред Международната асоциация на преподават ...