Студенти от УНСС получиха сертификати за проведен стаж в Народното събрание

петък, 12 февруари 2021 18:40

Студенти от УНСС получиха сертификати за проведен стаж в Народното събрание от председателя на парламентарната антикорупционна комисия Борис Ячев.

В продължение на две седмици младите хора наблюдаваха пряко работата на народните представители – в пленарна зала и на заседания на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Заедно с експертите в Комисията те разглеждаха и работиха по различни сигнали за съмнения в корупция и конфликт на интереси, подавани от граждани и неправителствени организации.

По думите на Борис Ячев подобен практически опит ще е от сериозна полза за обучението на студентите. „Пожелавам ви професионално развитие, а на най-дълго престоялите в пленарната зала на Народното събрание – защо не и политическа кариера“, обърна се с усмивка към стажантите председателят на парламентарната антикорупционна комисия.

Стажът е в рамките на инициатива „Академия Антикорупция“, която стартира през 2017 г. и бе посрещната с интерес от младите хора. На 23 юли 2020 г. председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, омбудсманът на Република България доц. д-р Диана Ковачева и председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 44-то Народно събрание Борис Ячев подписаха Меморандум за сътрудничество.

Практическото обучение е за студенти от УНСС със завършен минимум втори курс, от бакалавърски и магистърски програми в професионални направления: „Право“; „Икономика“; „Администрация и управление“; „Социология“ и „Политически науки“.

През изминалите две седмици студентите бяха в Народното събрание. От понеделник те преминават на стаж в КПКОНПИ.

Галерия снимки от Студенти от УНСС получиха сертификати за проведен стаж в Народното събрание ...