DIGI WOMEN: инструменти за цифрово предприемачество и подкрепа за жени предприемачи

вторник, 08 декември 2020 16:31

На 3 декември т.г. се проведе началната среща на екипа на проект DIGI WOMEN. Неговата основна цел е разработването на учебна програма, по която ще бъдат обучени експерти, които да предложат обучения и менторски сесии, съобразени с нуждите на жени предприемачи, дигитализиращи бизнеса си, и да им помогнат да преодолеят препятствия, пред които са изправени при дигитализацията.

Проектът се финансира от програма „Еразъм+“, Ключово действие 2, Стратегически партньорства, Образование за възрастни, със споразумение за безвъзмездна помощ № 2020-1-BG01-KA204-079272.

По време на началната среща бяха представени партньорските организации, целите на проекта и бяха доуточнени основните задачи и дейности на проекта в съответствие с редукциите в обхвата и времето, наложени от оценителите.

Срещата трябваше да се проведе в Института по предприемачество на УНСС като координатор на проекта. За съжаление, антипандемичните мерки за борба с разпространението на Covid-19 не позволиха пътуване на представители на партньорите по проекта и началната среща се проведе онлайн.

Участници в началната среща бяха ръководителите и експерти от всяка от партньорските организации:

  • Паоло Зарамела, Риа Аертс, Алберто Майстрело от „Консуленца Диреционале ди Паоло Зарамела“, Италия
  • Хервиг Симонер от „Бит мениджмънт Бератунг“ ГесмбХ, Австрия
  • Апостолина Цалтампаси и Катерина Муратиду от Гръцката асоциация на жените предприемачи – СЕГЕ, Гърция
  • Вера Комарова и Зане Зейботе от „Експерти по клъстери от региона на Балтийско море“, Латвия
  • Игор Кононенко и Карина Букреева от Катедрата за стратегически мениджмънт, Национален технически университет „Харковски политехнически институт“, Украйна
  • Мирела Алпеза и Даница Етерович от ЦЕПОР – Център за политика за МСП и предприемачество, Хърватия
  • Костадин Коларов, Николай Ванков и Силвия Георгиева от Института по предприемачество на УНСС, България

Проф. д-р Диана Копева, зам.-ректор по НИД на УНСС, приветства участниците и подчерта значението на проекта за справянето със значителните предизвикателства пред женското предприемачество. Тя изрази удовлетворение от високото ниво на партньорството, което съчетава значителен опит и експертиза във всички аспекти на целите и задачите на проекта.

След това участниците представиха себе си и своите организации с акцент върху експертизата, придобита чрез изпълнението на различни проекти, свързани с темата, както и върху мрежите, в които участват активно.

Проектът ще бъде реализиран на два етапа до април 2022 г. и включва поредица от мултиплициращи събития, които ще се проведат във всяка страна на партньорите по проекта, както и седмица за обучение на обучители с участието на всички партньори.

Галерия снимки от DIGI WOMEN: инструменти за цифрово предприемачество  и подкрепа за жени предприе ...