Дарение на икономическа литература получи библиотеката на УНСС

понеделник, 07 декември 2020 17:51

Г-жа Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, дари българска и чуждестранна икономическа литература на университетската библиотека.

Ректорът проф. Димитър Димитров връчва свидетелството за дарение на г-жа Цветелина Пенкова

„Това е скромен жест по случай студентския празник. Най-важното е да се амбицират и подпомагат младите хора. Надяваме се, че с малки стъпки ще предизвикаме интереса на студентите към случващото се в Европейския съюз“, каза г-жа Цветелина Пенкова. Тя изрази надеждата си, че и в бъдеще ще се организират съвместни инициативи, каквато беше проведената през ноември в УНСС международна конференция „България в Еврозоната – възможности и предизвикателства“, организирана по нейна инициатива заедно с катедра „Международни икономически отношения и бизнес“.

Ректорът отбеляза важността на попълването на библиотечния фонд и посочи, че ще разчита на помощ и за подобряване на интериора на библиотеката. Той разказа за намерението библиотеката да бъде обособена в отделен проект и да се потърси европейско финансиране. „Искаме да имаме повече книги, много хубави условия за студентите и онлайн достъп. Разполагаме с много редки издания, някои от 19 век, които трябва да показваме“, посочи той.

„Имаме идея и за поставяне на киоски пред вратата на библиотеката, така студентите ще могат да се самообслужват и да не зависят от работното време на библиотеката“, съобщи проф. Цветана Стоянова.

„Желанието ни е повече неща да се ползват от всяко място и на всякакво устройство, разказа г-жа Десислава Милушева, директор на библиотеката. - Намерението ни е по-голямата част от библиотечните услуги също да могат да се заявяват и получават в електронен формат.“

Пред коледната елха в централното фоайе на университета

Галерия снимки от Дарение на икономическа литература получи библиотеката на УНСС ...