Официална церемония "Студент на годината 2020"

петък, 27 ноември 2020 16:22

На 26 ноември т.г. на официална церемония в аула „Максима“ бяха наградени победителите на деветото издание на конкурса „Студент на годината 2020“, организирано от Студентския съвет (СС) под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров. Събитието се излъчваше онлайн във фейсбук страницата на Студентския съвет.

Тази година бяха връчени отличия в категориите: „Докторант на годината“, „Спортист на годината“, „Талант на годината“, „Личност със значим принос за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС“ и голямата награда „Студент на годината 2020“.

Победителите бяха избрани от жури в състав: проф. д-р Димитър Димитров, ректор, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Петко Горанов, кмет на район „Студентски“, доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите на УНСС, Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС), доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, докторант Мартин Петков, член на Съвета на настоятелите, г-н Ангел Стойков, председател на СС, и г-н Илиян Чабуклийски, секретар на СС.

Ректорът проф. Димитров поздрави участниците и организаторите на „Студент на годината 2020“. Той сподели, че е много доволен и удовлетворен от факта, че събитието се провежда, въпреки епидемията, по този иновативен начин. Церемонията трябва да бъде запомнена от всички номинирани кандидати най-вече с това, което са направили, за да достигнат до официалното награждаване, посочи ректорът.

Ректорът проф. Димитров

Наградата в категорията „Талант на годината“ спечели Валери Коничева от специалност „Икономика с преподаване на английски език“. Победителката сподели, че е щастлива от избора си да учи в УНСС. Смятам, че трябва да градим своето бъдеще тук и да показваме България на световната сцена като държава, в която има млади, мотивирани и амбициозни хора, способни да променят бъдещето не само на страната, но и на света, заяви тя.

Валери Коничева

Призът беше връчен от Даниел Парушев, който благодари за поканата да бъде част от журито и подчерта, че неслучайно мотото на университета е „Духът прави силата“, защото духът на УНСС и на студентската му общност е много силен.

Даниел Парушев

Победител в категорията „Спортист на годината“ стана лекоатлетката Никол Андонова, студентка в специалност „Международни отношения“. Винаги съм се стремяла да докажа, че спортът и образованието вървят паралелно. Всеки казва, че е трудно, но тази награда доказва, че това е възможно, каза тя. Отличието беше  връчено от доц. Спас Ставрев.

Никол Андонова

Доц. Ставрев поздрави всички номинирани и им пожела да продължават да отделят време и енергия за спорта.

Доц. Спас Ставрев

Наградата „Докторант на годината“ спечели Христина Георгиева от специалност „Изобретателско, авторско и патентно право. Искам да посветя тази награда на един невероятен човек, с когото ме срещна УНСС по време на една мобилност - гл. ас. д-р Яна Стоенчева от катедра „Недвижима собственост“, уважаван учен и невероятен преподавател с чувство за хумор, сподели тя. Призът бе връчен от проф. д-р Цветана Стоянова и докторанта Мартин Петков.

Христина Георгиева

Проф. Стоянова посочи, че за журито е било най-трудно да определи победител в тази категория, защото портфолиата на кандидатите са били наистина впечатляващи.

Проф. Цветана Стоянова

Който гледа в бъдещето, ще преодолее всички препятствия, каза Мартин Петков.

Мартин Петков

Наградата „Личност със значим принос за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС“ получи д-р Станимир Стаматев, член на Съвета на директорите на „Студентски столове и общежития“ ЕАД и хоноруван преподавател в катедра „Управление“. Въпреки че тази награда е лична, аз я определям за колективна, защото никой не би успял сам да постигне големи висоти, заяви той.

Д-р Станимир Стаматев

Призът беше връчен от доц. д-р Драгомир Стефанов, бивш председател на СС и главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти.

Доц. Драгомир Стефанов и д-р Станимир Стаматев

Голямата награда в категорията „Студент на годината 2020“ беше връчена на Александър Димитров, специалност „Международен бизнес с преподаване на английски език“, от проф. Димитър Димитров и г-н Ангел Стойков. Мисля, че 2020 г. беше много голямо предизвикателство за всеки от нас, но всяка криза е и нова възможност. Важното е да бъдем активни, да се учим, да следваме мечтите си и да продължаваме да се развиваме в личен и  професионален план, каза победителят.

Александър Димитров

Постиженията на колегите са много впечатляващи и това показва, че имаме страхотни студенти, които заслужават страхотни награди, заяви ректорът.

Това е последното събитие от календара на Студентския съвет. Календар, който беше заложен в началото на годината и изпълнен успешно, въпреки всички трудности и предизвикателства, каза председателят на СС.

Всички победители получиха плакет, парична награда в размер на 500 лв. от ректора на УНСС (с изключение на наградения в категория „Личност, със значим принос за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС“), книги от издателска къща „Хермес“, подаръчен комплект „20 години НПСС“ и избрана селекция вина от винарска изба „Магура“.

Партньори на събитието бяха НПСС, Министерството на образованието и науката, винарската изба „Магура“ и издателската къща „Хермес“.

Водещите Нора Ангелова и Кристиян Янкулов

Организаторите бяха подготвили танцова и музикална програма с участието на Академичния фолклорен ансамбъл и на Владо Димов, изпълнител и преподавател в Музикалната академия.

Академичен фолклорен ансамбъл
Владо Димов

Галерия снимки от Официална церемония "Студент на годината 2020" ...