МИФ 2020. Ден втори: „Бизнес лидерите – сега и след това, в „новата нормалност“ и „Светът и ние – какво следва за икономиката“

сряда, 04 ноември 2020 22:35

Вторият ден на Младежкия икономически форум (МИФ) 2020, организиран от Студентския съвет, се проведе хибридно - в Голямата конферентна зала и платформата MS Teams. Гост-лектори бяха известни предприемачи, които споделиха опита си в бизнеса и направиха прогнози за „новата нормалност“ в бизнес лидерството.

Форумът беше открит от г-н Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, и от зам.-ректора по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова (на снимката долу).

Проф. Стоянова поздрави гост-лектора г-н Максим Бехар, главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на M3 Communications Group, Inc., по случай преизбирането му за президент на Световния комуникационен форум в Давос и изказа своята благодарност на другия гост-лектор г-н Кирил Бошов, председател на УС на Еврохолд и възпитаник на нашия университет, че е приел поканата да сподели своите възгледи с участниците в МИФ. Г-н Бехар и г-н Бошов са лидери в областите, които представляват. И двамата са членовете на Съвета на настоятелите на УНСС, каза тя.

Зам.-ректорът поздрави Студентския съвет, че въпреки извънредната ситуация продължава да осъществява планираните събития и да кани за гост-лектори едни от най-успешните представители на бизнеса, икономиката и личностното развитие у нас.

Г-н Максим Бехар посочи колко е важно днес да се говори за лидерството. Бизнесът е начинание за смели хора, които не се страхуват да взимат бързи решения, да рискуват и да са уверени в себе си. Лидерите трябва да направляват хората и да гледат към бъдещето. Сега живеем друг живот, станахме по-прагматични, разпределяме времето си по-добре и виждаме удобството на онлайн контактите, заяви той (на снимката долу).

Удоволствието в бизнеса е от физическия контакт между хората и е много важно да не го загубим. Не спирайте да мечтаете, бъдете смели в решенията си и не се влияйте от грешките си, обърна се към студентите г-н Кирил Бошов (на снимката долу).

Гост-лекторът г-н Димитър Вучев, общински съветник в Столичния общински съвет (на снимката долу), представи ключовите процеси в днешната икономическа картина в глобален план и определи неизвестността от бъдещето като главен проблем. Той отправи апел към студентите да бъдат диалогични и да организират свободното си време така, че постоянно да надграждат себе си в сферата на образованието.

Г-н Ангел Стойков връчи на гост-лекторите почетни грамоти от името на ръководството на Студентския съвет за приноса им към МИФ 2020 (на снимките долу).

Почетна грамота получи и г-н Кристиян Маджуров, президент на Алумни клуба на Студентския съвет, за значим принос в развитието и утвърждаването на МИФ (на снимката горе).

Вторият ден на форума беше излъчван онлайн във фейсбук профилите на УНСС и на Студентския съвет.

Галерия снимки от МИФ 2020. Ден втори: „Бизнес лидерите – сега и след това, в „новата нормалност“  ...