40 студенти от УНСС се включиха в телевизионната академия на БНТ

неделя, 11 октомври 2020 14:21

Близо 40 студенти от УНСС участват във  втория етап на телевизионната академия на БНТ, чието официално откриване беше на 8 октомври.  Освен от специалностите „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“ в стажа участват студенти от поднаправление „Икономика и инфраструктура”.

Eдин от участниците в тв академията - Методи Георгиев, е бакалавър по медии и журналистика на УНСС, сега учи магистратура „Връзки с обществеността“ в нашия университет

До края на ноември нашите студенти ще изучават тънкостите на телевизионното производство в дирекциите „Програмно съдържание” – „Програма БНТ 1”, „Програмно съдържание” – „Свят и региони”, „Информация”, „Маркетинг и комуникации”, „Тв производство”, „Спорт”, “Мултимедия” и „Координационен център” и др. Всеки студент ще има ментор, чиято задача е да обяснява детайлно целия работен процес – от идеята до създаването и реализирането на телевизионно съдържание.

В Трето студио на БНТ стажантите бяха посрещнати от генералния директор Емил Кошлуков, чието послание към тях беше: само телефонът не е достатъчен, за да се практикува журналистика, зад извършването на медийни задачи стоят много знания и практика.

Репортаж от новините на БНТ

Студентите ще се запознаят със структурата и функциите на обществената телевизия, ролята на отделните звена, последователността на реализационния процес на различните предавания и ролята на всеки член от екипа. Предвидени са часове за теоретично и практическо дефиниране на отговорностите и задълженията на отделните позиции.

С този проект националната обществена телевизия поема инициативата да подкрепи изявени студенти, които се обучават в различни направления. Телевизионните специалисти са убедени, че бъдещето на България е в младите професионалисти и БНТ е готова да предостави възможност на част от участниците в Академията да продължат работата си в националната медия.

Участието на наши студенти в проекта „Телевизионна академия“ стана възможно, след като в началото на годината ректорът проф. д-р Димитър Димитров и ректорите на още шест университета подписаха с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков cпopaзyмeниe зa cъздaвaнeтo нa cтaжaнтcки пpoгpaми.

Повече виж тук

Галерия снимки от 40 студенти от УНСС се включиха  в телевизионната академия на БНТ ...