„Кариера УНСС 2020“

вторник, 06 октомври 2020 15:24

„Кариера УНСС 2020“ събра студенти с представители на повече от 25 големи български компании, които предлагат стажантски и работни позиции в различни сектори – ИТ, телекомуникации, търговски фирми, банки, финансови институции и други. Събитието се организира за четвърта поредна година от Студентския съвет съвместно с Rabota.bg и е под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров.

Два дни студентите ще могат да се срещнат с представители на бизнеса във фоайето на университета. Част от фирмите ще изнесат презентации, а студентите ще имат възможност за среща с HR-рите на компаниите, които ще им дадат информация за стажантски програми, свободни позиции, ще се запознаят с естеството на работата в съответната фирма, заяви г-н Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, при откриването на събитието в Голямата конферентна зала.

Г-н Ангел Стойков

В тези тежки времена УНСС успя да „осигури“ модерния термин „непрекъснаваемост на бизнеса“ – нито учебният процес спря, нито спряха проявите, свързани с работа, работодатели и осигуряване на възможности за студентите. Възползвайте се от тях, защото присъствието на компаниите на това събитие и интересът към нашите студенти показват, че в УНСС нашите възпитаници получават една добра платформа и стартово равнище за бъдещето си кариерно развитие, призова ректорът проф. Димитров.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров

Г-жа Полина Маринова, директор на Регионална служба по заетостта – София, поднесе приветствие от нейно име и от името на г-н Драгомир Николов, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. За мен е чест и удоволствие да съм отново в УНСС поради значимостта на вашия университет. Изпълнете с ценно съдържание обучението си тук и използвайте настоящия форум за другата част, която е необходимо и задължително условие, за да станете добри професионалисти – да намерите своето професионално поприще и място за реализация, обърна се тя към студентите.

Г-жа Полина Маринова

Впечатлен съм от усилията, които положи Студентският съвет и ги поздравявам заедно с Rabota.bg за добрата организация. Дори в тази тежка ситуация, в която се намираме, нашият университет доказа, че връзката с бизнеса не е прекъсната и това ни нарежда много напред пред другите университети, посочи доц. д-р Росен Кирилов, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата.

Доц. д-р Росен Кирилов

Щастлива съм, че за четвърта поредна година успяхме да реализираме това хубаво събитие и че всеки студент има възможността да се срещне с работодатели под формата на интервюта, презентации и уъркшопи. Днес можете да откриете първия си работодател, заяви г-жа Росица Радоева, Project мениджър на Rabota.bg. 

Г-жа Росица Радоева
Г-н Стойков, проф. Димитров и г-жа Радоева дадоха старт на събитието
Презентацията „Старт от върха“ на г-н Николай Павлов, представител на Кауфланд България

Галерия снимки от „Кариера УНСС 2020“ ...