Наши студенти ще стажуват по програма на „Академия Антикорупция“

четвъртък, 01 октомври 2020 20:22

Студенти на УНСС от различни професионални направления, редовна форма на обучение, в трети и по-горен курс, ще могат да участват в стажантска програма след предварителен подбор в университета по инициативата „Академия Антикорупция“. Това предвижда подписаното днес споразумение за стартиране на програма за студентски стажове от ректора на нашия университет проф. д-р Димитър Димитров, председателя на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 44-тото Народно събрание Борис Ячев, председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Сотир Цацаров и Омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

Документът е в рамките на подписания на 23 юни 2020 г. меморандум за сътрудничество по инициативата „Академия Антикорупция“, която включва взаимодействие в различни области между парламентарната комисия, КПКОНПИ, Омбудсмана и УНСС – практически обучения, общи изследователски проекти, организиране на публични лекции и др.

Стажът във всяка от администрациите - на парламентарната комисия, на КПКОНПИ и на Омбудсмана - ще бъде в рамките на 10 работни дни, на ротационен принцип, съобразен с Академичния календар на УНСС.

Подборът на студентите ще се бъде въз основа на техния успех от следването и мотивацията им за участие. Провеждането на стажантската програма цели запознаване на студентите с дейността и функциите на институциите, осигуряване на възможности за професионално ориентиране, както и придобиване на практически опит, знания и умения, които да допълват обучението в университета. Предвижда се стажът на първата група студенти да започне на 2 ноември 2020 г.

Галерия снимки от Наши студенти ще стажуват по програма на „Академия Антикорупция“ ...