Връзката на обучението в УНСС с практиката обсъдиха ректорът проф. Димитър Димитров и вицепремиера Марияна Николова

четвъртък, 05 март 2020 16:05

„Амбицията ни е непрекъснато да приближаваме обучението до работната среда. По този начин нашите студенти ще имат не само теоретични знания, но ще придобиват практически умения. Това ще им даде възможност да направят успешна кариера като висококвалифицирани специалисти в съответната област.“ Това заяви ректорът проф. д-р Димитър Димитров по време на срещата си с г-жа Марияна Николова, вицепремиер по икономическата и демографската политика и хоноруван преподавател в УНСС.

Вицепремиерът Марияна Николова и ректорът проф. д-р Димитър Димитров

Ректорът представи идеята си студентите от УНСС да работят върху реални практически задачи, като преподавателите също да бъдат част от този процес. „Искаме да излезем от рамките на традиционното обучение в академичните зали и студентските практики - стажовете да бъдат по-тясно свързани с обучението и да са полезни за студентите“, каза проф. Димитров.

Вицепремиерът Николова определи ролята на висшите училища и в частност на УНСС като ключова за преодоляване на недостига от подготвени кадри в различни сфери на социално-икономическия живот на страната. Тя посочи, че идеята на ректора за все по-тясно партньорство на обучението с практиката е изключително полезна и заяви готовността си да съдейства за разширяване на сътрудничеството между УНСС и държавните институции.

Г-жа Марияна Николова със студенти от магистърската програма „Управление на киберсигурността“ и техни преподаватели


 

Галерия снимки от Връзката на обучението в УНСС с практиката обсъдиха ректорът проф. Димитър Димит ...