Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Медии и обществени комуникации“

петък, 22 ноември 2019 14:35

На тържествена церемония в аула „Максима“ се дипломираха бакалаврите от специалностите „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“ и магистрите от специалностите „Връзки с обществеността“ и „Бизнес журналистика и продуцентство“.

В аула „Максима“

„Днес получавате своето официално доказателство, че сте изминали своя академичен път в катедрата с най-висока акредитационна оценка в България в нашето направление. Бъдете готови да срещате още много учители занапред и да попивате знания от тях. От моите учители научих етиката към професията, да съм любопитна към света, да предавам нататък наученото, да съм търсеща. Имах късмета да попадна в невероятна професионална среда. Искрено се надявам и вие да намерите своята, в която ще се чувствате на място, независимо от това към каква професионална реализация ще се насочите. Днес не се разделяме, защото нашето академично семейство е създало много здрава връзка“, каза доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата.

Доц. д-р Стела Ангова

„Вие трябва да се гордеете с вашите преподаватели, защото те са едни от най-добрите в своята област. Опитът и взаимодействието ви с тях трябва да бъдат използвани пълноценно. В бъдеще казвайте истината и то обяснена добре“, посъветва абсолвентите проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“.

Проф. д-р Димитър Димитров

„Вярваме във вас, във вашата воля, характер и енергия, с които ще дадете своя принос към реформирането и усъвършенстването на публичната комуникация. Добрият специалист по връзки с обществеността е едновременно комуникационен мениджър, журналист с бързи реакции, учен аналитик, перфектен актьор и безспорно талантлив режисьор. Комуникативност, умереност и оригиналност в мисленето допълват портрета на специалиста в сферата на връзките с обществеността. Вярвам, че ще полагате максимални усилия да поддържате чиста репутацията на нашата професия“, изтъкна проф. д.н. Любомир Стойков.

Проф. д.н. Любомир Стойков

„Постарахме се да получите не само нови академични знания, но и повече практически умения. Срещнахме ви с едни от най-добрите представители на бизнес журналистиката и продуцентството у нас. Посрещайте предизвикателствата и ги превръщайте във възможности за себеизява“, пожела на дипломантите доц. д-р Светла Цанкова.

Доц. д-р Светла Цанкова

Проф. д.н. Ивайло Христов пожела на абсолвентите да отстояват свободата на словото.

Проф. д.н. Ивайло Христов

„Като взимам пример от думите на един голям български творец, университетски преподавател и преводач, ви пожелавам прозорците на вашето бъдеще винаги да гледат към живота на топлия юг. А когато трябва да се презаредите с мъдрост – обръщайте се на север“, пожела на дипломантите доц. д-р Мартин Осиковски.

Доц. д-р Мартин Осиковски

Годините, прекарани в университета, ме научиха, че за да пожънеш успех, трябва да имаш желание, да положиш много усилия и да притежаваш доза късмет. Не се отказвайте от мечтите си, обърна се към своите колеги Елена Петрова, отличник в ОКС „магистър“, специалност „Връзки с обществеността“.

Елена Петрова

„Благодаря на преподавателите ни за личното им отношение към всеки един от нас, за разбирането, подкрепата и житейските уроци. Благодаря на колегите ми, в чиито лица вече виждам приятели. Преди четири години определено не бях същият човек и това се дължи както на средата, в която попаднах, така и на моите съквартирантки, които са моето второ семейство. Не губете спортния си дух. Ще има и по-добри от вас, но ги уважавайте и се учете от тях. Искам да благодаря и на родителите ни, без които нямаше да сме хората, които сме днес“, каза Василена Иванова, бакалавър по медии и журналистика и главен редактор на „Вестник на УНСС“.

Василена Иванова

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Медии и обществени комуникац ...