Студент на годината 2019

вторник, 05 ноември 2019 16:47

На официална церемония в аула „Максима“ бяха наградени победителите в конкурса „Студент на годината“, организиран от Студентския съвет (СС) под патронажа на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев.

Тази година бяха връчени отличия „Студент на годината“ в категориите: „Бакалавър на годината“, „Магистър на годината“, „Спортист на годината“, „Талант“, „Личност, допринесла за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС“. И голямата награда - „Студент на годината 2019“.

Победителите бяха избрани от жури в състав: проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение, доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение, проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност, Николай Бакърджиев, помощник-ректор, доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, Росица Радоева, проект-мениджър на “Rabota.bg”, Георги Стоилов, народен представител, ас. д-р Даниел Парушев, председател на Студентския сенат и зам.-председател на Националното представителство на студентските съвети, и Ангел Стойков, председател на СС (на снимката долу).

Ректорът проф. Статев поздрави организаторите, участниците и гостите на церемонията и разказа за началото на конкурса „Студент на годината“. „Преди осем години знаехме, че нашите студенти са най-умни, можещи и красиви. Направихме това събитие, което съчетава всички възможни таланти, и то стана част от общата ни програма. Благодаря на всички, които за тези осем години бяха активни участници в него и в работата на Студентския съвет. Вие показахте, че можем да бъдем действащ и жив организъм и да показваме колкото може повече както на самите себе си, така и на другите“, посочи ректорът.

Проф. Статев

Церемонията започна с връчването на наградите в категорията „Бакалавър на годината“, в която имаше най-много кандидати. Победител стана Михаил Георгиев от специалност „Приложна информатика, комуникации и иконометрия“, който благодари за наградата и каза, че през следващата година отново ще участва в конкурса. Призът беше връчен от зам.-ректора доц. Миланка Славова (на снимката долу).

„Това е една от най-важните награди, защото бакалаврите са най-много в УНСС. Пожелавам на всички, които са се явили на конкурса, много здраве, отличен успех и много забавления“, посочи доц. Славова.

Доц. Миланка Славова

В категория „Магистър на годината“ наградата спечели Стоил Малинов от специалност „Право“, който участва в конкурса за четвърти път. Загубите ме мотивираха да продължа напред, заяви той и призова колегите си да не се предават и да продължават напред, защото трудът винаги бива оценен. Отличието връчи зам.-ректорът доц. Стела Ралева.

Стоил Малинов

Радвам се, че това събитие се превърна в традиция. Поздравявам всички номинирани и победителите не само за това, че са отлични студенти, но и поради факта, че трупат знания и в практиката, участват в много международни и национални форуми. Конкуренцията в тази категория е много сериозна, което ме радва, изтъкна доц. Ралева.

Доц. Стела Ралева

За „Талант на годината“ беше избрана певицата Тони Стоянова от специалност „Икономика с чуждоезиково обучение“. Победителката каза, че се надява все повече таланти да се включват в конкурса. Призът връчи председателят на СС Ангел Стойков.

Тони Стоянова

Благодаря на екипа на СС за работата и себеотдаването. Пожелавам успех на всички, включили се в конкурса. Нека не забравят, че успехът се крие зад отсрещния ъгъл. Не преставайте да се развивате, защото ние, младите, сме осъзнали, че трябва да бъдем винаги конкурентни“, каза председателят на СС.

Ангел Стойков

Победител в категорията „Спортист на годината“ стана плувецът Младен Минчев, студент в специалност „Икономика на търговията“. Без всички хора, които са ми помагали, нямаше да имам тези постижения и професионално развитие“, каза той. Отличието връчиха Николай Бакърджиев и доц. Спас Ставрев.

Младен Минчев

Нашите спортисти имат големи постижения, каза доц. Ставрев и поздрави организаторите и участниците в конкурса (на снимката долу).

Надявам се в бъдеще все повече спортисти да участват в конкурса, заяви Николай Бакърджиев.

Николай Бакърджиев

Наградата „Личност, допринесла за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС“ получи гл. ас. д-р Даниел Йорданов от катедра "Икономика на транспорта и енергетиката". Призът беше връчен от ас. д-р. Даниел Парушев (на снимките долу).

Ас. д-р Даниел Парушев

Радвам се, че СС са признателни и към нас, бившите студентски лидери. През годините работихме за утвърждаването на студентското самоуправление както в нашия университет, така и в страната. Пожелавам на всички следващата година да бъдат на сцената като номинирани и победители“, каза Даниел Йорданов.

Гл. ас. д-р Даниел Йорданов

Голямата награда „Студент на годината 2019“ беше връчена на Богомила Корманова от специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“ от проф. Стати Статев и Росица Радоева (на снимката долу).

Знам от личен опит, че организацията на подобно събитие не е лека задача. Трудно е, но си заслужава. Всяка година има все повече кандидати в конкурса и изборът е все по-труден, но това е свидетелство, че има все повече будни млади хора, които искат да бъдат разпознати като такива. Тази титла е на всички участници, тъй като те са разпознали в себе си будният човек. Надявам се в бъдеще конкурсът да продължи да показва все по-добри примери, каза победителката в категория „Студент на годината 2019“.

Проф.Статев връчва наградата  „Студент на годината 2019“
Богомила Корманова

Запазете своя хъс и помнете, че цял живот трябва да се гордеете, че сте били част от този университет, че сте го завършили. Това ще ви съпътства цял живот, носейки ви само позитиви, пожела ректорът на участниците в конкурса.

Всички победители получиха плакет, парична награда в размер на 300 лв. от ректора на университета, книги от златната колекция на 20 век на вестниците „Дневен труд“ и „24 часа“, и избрана селекция вина от винарска изба „Магура“.

Партньори на събитието бяха телевизия „Блумбърг“, сайтът „Rabota.bg”,  Министерството на образованието и науката, винарската изба „Магура“ и НПСС.

Водещите Габриела Наскова и Кристиян Янкулов

За доброто настроение на вечерта допринесоха мажоретният състав на УНСС, професионалната танцова формация „Гераци“, фокусникът Даниел Личев и изпълнителите Лилия Семкова и Кристиян Янкулов (на снимките долу).

Танцова формация „Гераци“
Лилия Семкова
Фокусникът Даниел Личев
Кристиян Янкулов

Галерия снимки от Студент на годината 2019 ...