Онлайн консултации на ЮНЕСКО

вторник, 14 август 2018 15:35

ЮНЕСКО инициира онлайн консултации по съставянето на новия глобален мониторингов доклад за 2020 г. с фокус върху приобщаващото образование. Ще се изследват бариерите пред най-уязвимите прослойки, като особено внимание ще се отдели на хората с увреждания.

В доклада ще бъде представен анализ на елементите на образователните системи в различните точки на света – закони, политики, управление, финансиране, учебни пособия и програми, учители, училищна инфраструктура, избор на училище, родителска и обществена позиция.

Очакванията на ЮНЕСКО са в онлайн консултациите, които ще продължат  8 седмици, да се включат правителства, университетски преподаватели, учители, младежи, учени, неправителствени организации. Страните-членки са поканени да предложат свои анализи, данни, научни доклади, изследвания, стратегически документи и оценки, примери успешно провеждани политики за приобщаващо образование в училищата и др.

Онлайн консултациите и концептуалните бележки могат да се намерят на https://2020educationreportconsultation.worldpress.com  

Галерия снимки от Онлайн консултации на ЮНЕСКО  ...