Възпитаници на Юридическия факултет втори на първото Национално състезание по данъчно право

сряда, 16 май 2018 11:58

Студенти по право от юридически факултети в страната, както и завършили юристи, сред които и служители на МФ и НАП, участваха в първото Национално състезание по данъчно право в България, организирано от Сдружението за международни състезания по право и международната консултантска компания Ernst & Young Bulgaria. Състезанието се проведе в сградата на Върховния административен съд.

Първият кръг се състоеше от решаване на тест със затворени и отворени въпроси, обхващащи материята на цялото материално данъчно право. Първите четирима участници се класираха на финал.

След изтегляне на жребий, четиримата състезатели бяха разпределени на два отбора – данъкоплатец и НАП, и пледираха предварително зададен казус в областта на ДДС.

Финалистите имаха честта да пледират пред състав, състоящ се от съдия от Върховния административен съд, адвокат с дългогодишен опит в сферата на данъчното право и представител на бизнеса.

На финала в една от заседателните зали на ВАС. Отбор „НАП“ (в ляво) срещу отбор „Данъкоплатец“ (вдясно).

На финала се класираха и Тюркер Моллахасан,- студент в Юридическия факултет на УНСС, и Тодор Тодоров, възпитаник на Юридическия факултет на нашия университет. Двамата пледираха в защита на данъкоплатеца и след равностоен финален мач се класираха на второ място.

Тюркер Моллахасан и Тодор Тодоров (от ляво надясно)

Галерия снимки от Възпитаници на Юридическия факултет втори  на първото Национално състезание по д ...