Един за всички, всички за Кристиян

сряда, 06 декември 2017 14:02

Аула „Максима“ се изпълни със студенти, преподаватели и хора, готови да помогнат. Причина - благотворителната вечер под надслов „Аз помогнах“, организирана от Студентския съвет и академичното ръководство, която беше част от националната кампания „Един за всички, всички за Крис“. Целта за всички беше да помогнат на 9-годишния Кристиян Илиев, който има тежката диагноза Сарком на Юинг (злокачествен тумор). Патрон на кампанията „Аз помогнах“ беше ректорът проф. д.ик.н Стати Статев и редица изпълнители, сред които бесарабската българка и „Талант на годината“ 2017 в УНСС Лилия Семкова, продуцентът и изпълнител Владислав Славов, гласът на българската естрада Йордан Марков, поп иконата Кристина Димитрова и продуцентът, текстописец и изпълнител Владислав Ампов – Графа. В подкрепа на Кристиян се включиха и момичетата от “Dance studio 121”, както и учениците от II „в“ клас на 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов“, които бяха подготвили трогателна изненада. Водещи на събитието бяха Ангел Стойков и музикалната изпълнителна от тазгодишния сезон на X factor Памела Калоянова (на снимката долу).

Председателят на Студентския съвет Кристиян Маджуров призова всички да подкрепят малкия Крис. Той обяви събраната сума – 4265 лв. - от закупени билети и пари в урните за дарения. Кристиян страда от рядка болест, която за щастие е лечима. Половината сума вече е събрана. Надяваме се да бъдем съпричастни и да допринесем за оздравяването на детето. Ние помагаме и сме хуманни и е хубаво, когато видим млади хора да помагат на други млади хора. Като част от студентите съм убеден, че трябва да дадем малко, но от сърце. Нека да не забравяме, че това е една добра кауза, обърна се към публиката Кристиян Маджуров.

Председателят на Студентския съвет Кристиян Маджуров дарява събраната сума


Горд съм, че младите хора на България са толкова инициативни, знаещи и можещи, посочи Владислав Славов и призова колкото може повече хора да се включат в подкрепа за малкото момче.

Изпълнителят Владислав Славов

Второкласничката Йоана Кирилова, дъщеря на Гергана Кирилова, главен експерт в Кабинета на ректора, разчувства публиката. Когато писах писмо до Дядо Коледа, едно от желанията ми беше Кристиян да оздравее. Искам, когато порасна, да бъда докторка, за да помагам на хората, които имат нужда, а и още отсега знам, че болестта на Крис не е заразна. Заразно е доброто, което сега ще направим, за да помогнем на Крис да сбъдне своите мечти, каза малката Йони.

Нейният съученик Димитър Димитров разказа на публиката за събраните средства от неговия клас в подкрепа на връстника им на стойност 570 лв. и показа специално направения плакат. Всички се надяваме той много бързо да оздравее. Разбрах, че Крис е футболист и се надявам някой ден да го срещна на терена, за да изиграем един мач, сподели малкият Димитър.

Крис беше поздравен и от още един второкласник - Матей Джонгов, който му пожела да оздравее бързо и да стане добър футболист.

Децата от 118 СУ също подкрепиха Крис

Щастлив съм, че имам възможността да бъда тук и да участвам в една добра кауза. Казват, че има два начина, по които можеш да изживееш живота си. Единият е, когато мислиш, че не могат да съществуват чудеса, а другият е като вярваш, че всяко нещо е чудо. Аз вярвам, че ние самите правим чудесата със своите усмивки, добри думи и помощ, изтъкна Йордан Марков. Не вярвам да има някой, който поне веднъж да не е участвал в благотворителна кампания. Сигурен съм, че добрите хора са все още много повече. Ако направиш добро – не го казвай, но ако някой стори добро за теб – разкажи го на целия свят, завърши той и призова хората да бъдат добри и да си помагат.

Гласът на българската естрада Йордан Марков

Кристина Димитрова пожела на Кристиян и на всички деца в неговото положение да изживеят една красива Коледа с близките си хора. Най-хубаво е, когато сме здрави и трябва да дадем шанс дните оттук нататък за малкия Крис да бъдат прекрасни (на снимката долу). 

 

Когато сме заедно, можем да направим много големи неща. Дори като дадем малко, но за някой друг. Вярвам, че ще успеем да съберем сумата за малкия Кристиян, обърна се към всички присъстващи Графа.

Графа застана зад кампанията „Аз помогнах“

Дарение за Крис направиха и „ТМФ България“

 

Момичетата от “Dance Studio 121”

Всички те подкрепиха малкия Крис

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да подкрепи Кристиян Илиев с дарение в неговите сметки:

 Сметка в лева:

Кристиян Георгиев Илиев

ЕГН: 0847036765

ВАЛУТА: BGN

IBAN: BG74STSA93000024851904

BIC STSABGSF

Сметка в евро: Кристиян Георгиев Илиев

ЕГН: 0847036765

ВАЛУТА: EURO

IBAN: BG71STSA93000024851958

BIC: STSABGSF

 

 

 

Галерия снимки от Един за всички, всички за Кристиян ...