Студенти от УНСС участваха в Летен университет 2017

сряда, 30 август 2017 18:08

Студенти от УНСС взеха участие в Летен университет 2017, организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС). В петнадесетото издание на събитието, което се проведе в курортния комплекс Албена, участваха близо 400 студенти от над 25 висши училища.

Нашите момчета и момичета

Студентите от УНСС се включиха в надпреварата за отличията в 10 вида спорт - плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и трибой.

Голям успех постигна отборът ни по плажен футбол в състав: Кристиян Маджуров, Даниел Парушев, Ангел Стойков, Тодор Вуков, Илиян Чабуклийски, Георги Стаматов, Мартин Петков и Мартин Антонов. Нашите студенти победиха всичките си съперници и и завоюваха шампионската титла.

УНСС спечели и две втори места. В плажната лекоатлетическа щафета Микаела Стефанова, Ирина Тюфекчиева, Тодор Вуков и Кристиян Маджуров останаха втори на секунда след отбора на НСА. Второто сребро за университета спечели плувецът Младен Минчев, който остана на стотни зад първия в класирането. Достойно се представиха и баскетболистите ни, които имаха шанс за победа, но контузии възпрепятстваха победата им.

Отборът ни по време на плажните игри

Студентите от УНСС взеха активно участие и в Академия 2017 - част от Летния университет. В нея бяха включени срещи и лекции с участието на Моника Панайотова, зам.-министър за Българското председателство на Съвета на ЕС и възпитаничка на УНСС, доц. Велин Аргатски, ръководител на Служба „Сигурност и информация, ОМП и ЗБ“ към БАН и преподавател в НВУ „Васил Левски“, Христо Димитров, хореограф и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, спортистите  Мария Гроздева и Йордан Йовчев и др. Сред разискваните теми бяха Българското председателство на Съвета на ЕС, възможностите за студентски стажове, съвременният етикет и поведение в обществото и др.

По време на лекциите

Летният университет е проект на НПСС, започнал като Национални студентски игри през 2002 г. По време на събитието студенти от цялата страна участват в обучения, семинари, спортни и културни събития. Основната му идея е развитие на студентския спорт и изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища.

Галерия снимки от Студенти от УНСС участваха в Летен университет 2017 ...