Публична лекция на тема „Европа след Брекзит“

понеделник, 13 март 2017 10:56

В малката конферентна зала на университета се състоя публична лекция на тема "Европа след Брекзит" с гост-лектор проф. д-р Антонио Малиьо, декан на Факултета по икономика в Университета за международни изследвания в Рим (University of International Studies of Rome) - UNINT. Проф. Малиьо гостува в нашия университет по покана на Научноизследователския център за парични и икономически изследвания и катедра "Финанси" на УНСС.

Лекторът проф. Малиьо

Презентацията на проф. Малиьо засегна една от най-актуалните теми, а именно какви са вариантите за бъдещото развитие на Европейския съюз. Лекторът обърна внимание на историческите факти преди създаването на ЕС, които очертаха редица позабравени предимства на съюза.

В малката конферентна зала

Основният акцент в презентацията на проф. Малиьо бяха вариантите за съществуването на ЕС оттук нататък. Лекторът се спря на идеите на федералистите, интернационалистите и функционалистите.

Модераторът на срещата гл. ас. д-р Дияна Митева от катедра "Финанси"

Проф. Малиьо провокира дискусия, в която се включиха студенти и преподаватели от катедра „Международни отношения“ и катедра „Финанси“.

По време на публичната лекция

Галерия снимки от Публична лекция на тема „Европа след Брекзит“ ...