Публична лекция на тема „Лидерството през призмата на IBM“

сряда, 08 март 2017 12:51

IBM България и Междууниверситетският център за развитие на кариерата (МЦРК) организираха в малката конферентна зала публична лекция на тема „Лидерството през призмата на IBM“. Срещата със студентите бе открита от доц. д-р Йордан Близнаков, директор на МЦРК, а лекторът Ясен Нанев, мениджър във водещата компания, очерта в презентация какви качества трябва да притежава безспорния лидер.

Дългогодишното успешно сътрудничество между университета и IBM България изтъкна доц. Близнаков, който представи лектора и говори за участието на компанията в Дните на кариерата, публични лекции и други форуми. 

Доц. Близнаков (вляво) и Ясен Нанев

Когато празнувате победата, бъдете зад кулисите, но когато е надвиснала опасност, стойте на първа линия. Така се открояват лидерите, цитира мисъл на Нелсън Мандела лекторът. В презентацията си Нанев открои деветте най-важни качества на лидера: визия, харизма, добра организация на времето, иновативност, влияние, умения за решаване на проблеми, работа в интернет, емоционална интелигентност, културно равнище.

В малката конферентна зала

Лекторът се спря и на ролята на лидера, за която определи като решаващи: добрият пример, ясната комуникация, създаването на позитивизъм, екипната работа, окуражаване на иновациите, развиване уменията на служителите и др.

Лекторът

Българският клон на компанията има стажантска програма и постоянно инвестира в обучението на млади специалисти, някои от които впоследствие остават на постоянна позиция.Всички актуални стажантски позиции IBM обявява целогодишно на кариерната си страница. 

По време на публичната лекция

Галерия снимки от Публична лекция на тема „Лидерството през призмата на IBM“ ...