Катедра "Предприемачество" изпрати своя шести випуск

понеделник, 21 ноември 2016 12:24

Много усмивки и приятни емоции бяха събрани в зала „Тържествена” на университета, където катедра „Предприемачество” изпрати своя шести випуск бакалаври, завършили специалност „Предприемачество”,  и магистри завършили програмата „Фамилно предприемачество”.

На тържествената церемония присъстваха доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор на УНСС, проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, директор на Института за развитие на предприемачеството и ръководител на катедра „Предприемачество“, гл. ас. д-р Мария Василска, катедра „Предприемачество”, инж. Илия Келешев, председател на Българската браншова камара по машиностроене, Роза Николова, административен секретар на катедра „Предприемачество”,  Жанет Попова, основател и управител на фирма „Амет“, проф. д-р Митко Димитров, директор на Института за икономически изследвания при БАН, Румен Атанасов, председател на Българската асоциация на електротехниката и електрониката, Роберт Шестаков, първи секретар на посолството на Русия у нас, Моника Георгиева, регионален директор на „УниКредит Булбанк” за София, Йорг Шенк, съветник в посолството на  Федерална Република Германия у нас, Румяна Иванова, директор на дирекция "Малки и средни предприятия и агробизнес" в банка ДСК, д-р Кирил Григоров, управител на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столичната община, доц. д-р Костадин Коларов, научен секретар в катедра „Предприемачество”, още гости от бизнеса, родители и близки на абсолвентите.

Абсолвенти, преподаватели, родители и гости в зала "Тържествена"

Преди създателят и ръководителят на катедра „Предприемачество“ и специалност „Предприемачество“ проф. Тодоров да открие церемонията, гостите чуха националния, европейския и студентския химн, а Роза Николова ги поздрави с изпълнението на народна песен.

Проф. Кирил Тодоров приветства присъстващите и ги запозна с целта и пътя, който катедрата е извървяла досега. „Тази години се навършват 25 години от системното започване на обучението по предприемачество в УНСС и в България”, посочи той и уточни: „Ние сме пионери не само в Източна Европа, а въобще в Европа“. По думите му се навършват 10 години от създаването на катедра „Предприемачество” и 7 години от началото на магистратурата „Фамилно предприемачество”. Проф. Тодоров коментира и единствената по рода си докторантска програма в България, която е акредитирана с най-високата оценка и определена като „отворена към света”.

Проф. Тодоров приветства възпитаниците си

Ръководителят на катедрата разказа за навлизането на предприемачеството като специалност, определяна в миналото като „бизнес дисциплината на 21-ви век”. „Известни сме и много често привличаме чуждестранни студенти от целия свят”, добави той и отбеляза, че в УНСС ежегодно се организира международна конференция по предприемачество, която събира най-добрите предприемачи от всички континенти.

Абсолвенти

 „Колегите, които завършват през тази година, са едни от най-симпатичните, знаят как да действат не само в учението, но и в практиката.”, сподели за дипломантите професорът. Той благодари на абсолвентите, участвали активно в учебния процес, на колегите от катедрата и на всички други преподаватели и гости. Проф. Тодоров уточни, че идеята на специалността не е всички да станат предприемачи. „Предприемачът има много рискове, той винаги е ориентиран към бъдещето”, каза той. За него целта е да се формира предприемчиво поведение, за да може да се успява във всяко начинание.” Важно е да продължаваме напред и никога да не спираме”, завърши проф. Тодоров, пожела успех на всички абсолвенти и покани официалните гости, които връчиха дипломите на завършващите.

С благодарност към преподавателите

Доц. Славова поздрави абсолвентите и им пожела преди всичко здраве, успешна кариера и баланс между кариерата и личния живот. „Да си предприемач означава да имаш идеи и да поемеш риска да ги реализираш”, каза тя и сподели надеждата си УНСС да е „дал куража да реализирате идеите си”. „На добър път и никога не забравяйте нашия университет.”, завърши тя.

Доц. Миланка Славова пожелава на давършилите успешна кариера

Жанет Попова от фирма „АМЕТ“ връчи и подаръци на всички отличници.

Пожелания към абсолвентите отправиха инж. Илия Келешев, проф. Митко Димитров, Румен Атанасов, Роберт, Йорг Шенк, Румяна Иванова, д-р Кирил Григоров и други гости.

Галерия снимки от Катедра "Предприемачество" изпрати своя шести випуск ...