Бакалаврите от "Интелектуална собственост" взеха дипломи на тържествена церемония

сряда, 16 ноември 2016 12:14

Тридесет и седем бакалаври от специалност „Интелектуална собственост“ официално се дипломираха по време на церемония в зала „Тържествена“. На събитието присъстваха родители и гости, както и преподавателите от катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост“. Пред присъстващите в залата застанаха доц. д-р Владя Борисова, ръководител на катедрата, проф. д-р Виолета Цакова, доц. д-р Мария Маркова, зам.-декан по научноизследователската дейност на Бизнес факултета, гл. ас. д-р Николай Крушков, научен секретар на катедрата. 

В зала "Тържествена"

Това е прекрасен ден за нас и нашите студенти, поздрави абсолвентите от името на преподавателския състав на катедрата нейният ръководител доц. Борисова. Днес е ден, за който всеки от вас е мечтал – да получи диплома и да тръгне по своя професионален път, изтъкна тя и оцени успеха и за техните преподаватели: „Всеки от тях е дал максималното от себе си, за да станете добри професионалисти по интелектуална собственост“. 

Доц. Владя Борисова

Притежавате знания и умения, получени в университета, който е признат национален лидер и в обучението по интелектуална собственост, отбеляза доц. Борисова. Тя оцени дипломирането като важна стъпка в житейския път и прикани абсолвентите да не забравят, че катедрата е техен дългосрочен партньор. 

Абсолвенти

Не зная дали си давате сметка колко много пораснахте за тези четири години, зададе риторичен въпрос проф. Цакова. В отговор тя оцени, че е дала на студентите си повече време и внимание, отколкото на собствените си деца. „Но това е, защото всички вие сте наши деца“, емоционално заключи проф. Цакова. 

Проф. Виолета Цакова

Животът е най-голямото училище и тръгвате към него добре подготвени, оцени постигнатото проф. Цакова. Имате знания, които постоянно трябва да обогатявате. Тръгвате с голямото богатство и на своята младост. Имате и подкрепата на близките си и на нас, вашите преподаватели, изтъкна трите предимства на своите възпитаници тя. Студентите провокират най-добре своите преподаватели и затова ви благодаря, че го направихте и за мен, изрази признателност проф. Цекова. 

Доц. Мария Маркова

Бъдете успешни, бъдете дръзновени, всеки ден добавяйте към наученото нови знания, призова абсолвентите и доц. Маркова с увереността, че комуникацията между тях ще продължи и занапред. 

Д-р Николай Крушков

С конкретен повод д-р Крушков припомни реплика на проф. Борислав Борисов, създател на катедрата и почетен ректор на УНСС: „Човек не може да бъде едновременно интелигентен и страхлив“. В смисъла на казаното д-р Крушков апелира към младите интелигентни хора винаги да намират начин да преодоляват трудностите, да бъдат смели и упорити. 

Доц. Борисова връчва дипломата на отличничката на випуска

"Свободата, Санчо, е на върха на бойното копие!", напомни думите на Дон Кихот доц. Борисова и перефразира: „Вашите дипломи са това копие“.

Първа получи своята диплома Боряна Попиванова, завършила бакалавърската степен с пълно отличие.

  

 

Галерия снимки от Бакалаврите от "Интелектуална собственост" взеха дипломи на тържествена церемони ...