Дипломи и за бакалаврите от специалност "Икономика на транспорта"

вторник, 15 ноември 2016 15:58

Церемонията по официалното връчване на дипломите на бакалаврите от специалност "Икономика на транспорта" събра в аула „Максима“ абсолвенти, преподаватели, много гости. Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Проф. д.ик.н. Христо Първанов, директор на Центъра по енергиен бизнес и инфраструктура, приветства дипломантите с успешното завършване на бакалавърската степен. Вие започвате професионалния си път в обединена Европа, в най-развитата икономическа и културна общност в света. В нея високо се цени културата с нейните два компонента – образование и възпитание. Вашето образование, което получихте в УНСС, е на европейско равнище, но животът изисква повече. Бакалавърската степен е базова, тя трябва да се надгради в магистърска, посочи проф. Първанов и конкретизира, че катедрата има три магистърски програми в областта на транспорта и една – в енергетиката. 

Абсолвенти

Професионалният ви път е отворен към двата стопански сектора транспорт и енергетика, които създават над 20% от БВП, изтъкна проф. Първанов и пожела на абсолвентите успешна реализация в живота и професията. 

Проф. Първанов и проф. Мутафчиева поздравяват своите възпитаници

Голяма чест за нас, преподавателите ви, е да бъдем на това тържествено връчване на дипломи, обърна се към абсолвентите проф. д-р Виолета Мутафчиева, ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“. Една част от вас вече са в магистърските специалности, другите вероятно ще кандидатстват догодина, изтъкна тя необходимостта от висока степен на академична подготовка за успешната реализация в практиката. 

В аула "Максима"

Три са компонентите за успешния професионален път: знания, умения и компетентност, каза доц. д-р Борислав Арнаудов. Той се обърна към родителите на абсолвентите, за да ги увери, че техните деца са завършили прекрасна и перспективна специалност. Възможностите за работа са много, посочи той и обърна внимание върху необходимото владеене на чужди езици, най-вече на английски.

Бъдещите транспортни специалисти

Отличниците Мартин Николов, Емануела Емануилова, Надя Петрова и Радослав Буюклиев освен дипломи получиха и писмени препоръки от катедрата за усвоени знания и придобити умения.

Галерия снимки от Дипломи и за бакалаврите от специалност "Икономика на транспорта" ...